Monday, March 30, 2009

RINDU GILAA!!!!

AHMAD IZZUDDIN ADAM!! rindu gilaa kat awak :))
nak meet awak lagiii!!
nak snap2 pict nan awak la sayang! :P
rindu gilaa! :(

Sunday, March 29, 2009

IM HAPPY :P

yey! today im happy. my pc da okay and yey! internet da bley maen kat pc nehh
thanx to abah cuz dye yang btowlkan pc neh.. muwah muwah!

arini ta bwat pape cuz tataw nak bwat ape. hoho.

bye!

p/s : bende tah aku tulis blog ni. pelik2 jea

Tuesday, March 24, 2009

tag dari fana :)

what

1.Apa warna baju yg kamu pakai sekarang?
probably maroon :)

2.Apa kah kamu termasuk orang yang suka shoping?
yeah! but i have no money :P

3.Apa kah kamu percaya love at first sight?
i have no idea

4.Apa yg ingin kamu lakukan skrg?
i want to be successful :)

5. Apa rasa di hati kamu saat ini?
i miss himm

when

1. Bila pertama kali kamu dilahirkan ke dunia?-
3 february 1991

2. Bila saat terindah dlm hidupmu?
when i have a loving family, understanding friends, my love boyfriend :) when i get everything that i want

3. Bila kali terakhir dimarahi ibubapa ?
dunno. diorang da lame ta mara aku :)

4. Bila kamu akan married?
i dunno laa. lets GOD do dye pnye keje :)

5. ni lari dr soalan kay...sape kamu nk tag?
all blogger

Monday, March 16, 2009

happy bitrhday endortt!! and slamat pergi bwat kawan2 yang nak gi plkn :)

hari ni aku kuar hangout nan dak2 ex-classmates aku. kitorang lepak kat kfc. kumpul dalam kol 12 lebey laa.. then makan tengah hari sume kat sane. ta sume dak clas aku turun. maybe susah nak contact dorang or maybe dowang bz kott. tape la. tapi ramai jugak yang turun :)
kitorang snyap2 kumpul duwet bli an endort kek :) kek coklat! yummi!
then nyanyi lagu happy birthday kat endort. sume orang yg makan kat kfc tu tengok je but lantak la kan :) patu kitorang snap2 pict kat kfc tu ramai2 sangat2 besh! tingat mase kat clas dlu2 :P then patu gi bsn bli num pin tok maktab and poli. even aku tanak masuk sane but beli jela ibu suruh :D then blikan present tok endort and tok ibu aku cuz besday dowang selang sehari jea :) patu dalam kol 3 balik rumah and fuhh penat!

here all the picture that i captured just now :


friend forever guyss!!
will miss you!!

muke kenyang :D

kek tok endort :)

classmates :P

friendS!

farihah and zulkarnain

embot aka zulkarnain :)

eat eat eat :P

potong kek

birthday girl and me :P

hanie and embot

:)



kfc :)

makan makan :D

Friday, March 13, 2009

SPM result

thanx GOD! i got quite best result laa.. but tu bukan yang aku jangkakan aku dapat. aku target dapat lebih dari tu tapi tade luck lorr.. so terima jela dengan redha :)

i got 5A 3B. satu sbjek lagi dirahsiakan cuz result sangat teruk :P. but aku dapat satu jea A1 :( yang laen A2 :P hahaha
well nasib baek parents aku ta marah malah dowang mau bagi laptop tok aku
yey! thanx ibu and abah! :) aaa congrates gak kat cousin2 and kawan2 aku yang amek result smalam ! korang memang terer2 jugak lahh :P

SPM result :-

Bahasa Melayu - B3
Bahasa Inggeris - B4
Mathematics -A2
Additional Mathematics - lulus! :P
Science - A2
Additional Science - A2
Agama - A2
Prinsip Perakaunan - A1
Sejarah - B3


well yang aku trget A sbenarnye math,akaun,bi,agama,science,bm. but bm and bi aku B tapi Addsains aku lak dapat A. kire okay laa kott :P

neway SYUKUR ALHAMDULILLAH!!

Tuesday, March 3, 2009

hello. my name i FARIHAH (:

today i will introduce myself :P act tade keje arini. so saje nak mengINTRODUCEkan diri :P

name penuh aku ialah NURAINI FARIHAH BINTI ABDULLAH. korang bley panggil aku farihah. tapi dak ex.clasmtes aku panggil aku peah cuz susah sangat nak panggil farihah. dorang kate panjang sangat :P aku dilahirkan di kluang johor. aku dapat melihat dunia pada 3 februari 1991. so skunk aku da 18 tahun (: and aku sangat suka umur tu cuz paham2 jelahh! hahah :P aku anak sulung dari 5 adek beradik, 2 lelaki 3 perempuan :) aku dibesarkan oleh sebuah family yang medium di simpang renggam. dlam umur aku tah brape tah aku lupe aku berpindah ke segamat johor dan menetap di sni hingga sekarang :) mase kecik2 aku sangat ganas and berkelakuan seperti lelaki :P but skunk aku da ta jadi macam tu da sejak jatuh basikal dulu :P favourite food aku ialah chicken chop and favourite drink aku fruit juice :)

aku phobia dengan ketinggian. im crazy but not insane. spoting kott. senang nak bergaul but aku pemalu and ta banyak ckp. aku pendek and gemuk sket kott :P orang kate aku manja but aku rase aku ta :P suke ubah2 perangai. bley jadi jahat and bley jadi baek. bley jadi hipokrit also. bley mati kalau tade internet and phone. ta mudah nangesh. senang terasa and kadang2 kuat merajuk. sangat2 menjaga perasaan orang laen walaupun terpaksa korbankan perasaan sendiri. mudah rase kesian kat orang. senang ditipu :( ramai kawan lelaki dari perempuan. cepat berasa boring. crazy wiff paramore and avril lavigne. nak jadi skinny macam liyana jasmay :P nak smbung stdy kat germany. kadang2 hot tempered. pentingkan kawan2 but kawan2 ta pernah pkir pasal aku. ego yang sangat tinggi and taleyy diturunkan :P

aku memulakan skola mase umur aku 4 tahun kott. skola kat tabika abim (btowl ta ejaan dye?). patu 5 dan 6 tahun aku skola di tadika perpaduan. aku rase aku sorang je kot yang skola cepat berbanding adek2 aku yang laen :P i think so (:

aku memulakan zaman persekolahan rendah aku pada tahun 1998 mcm tu lahh. aku byk lupe doe pasal zaman kecik2 aku :) aku bersekolah di sekolah kebanggsaan temenggong abdul rahman segamat johor. aku skolah kat situ start aku darjah 1 sampai lahh aku darjah 6. skewl kat situ i think okay la.. cikgu dye pown sporting :P aku engat lagi cekgu yang PALING garang kat skewl tu ialah cikgu johannis :P serious sume orang takut nan dye. nak bagi salam kalau lalu sebelah tu menggeletar. punyelahh takut ann. haha tapi skewl tu besh. engat lagi mase ade camping kat skewl. ade ramai yang kene histeria. yang mengade2 bwat kene histeria pown ade jugak sampai ckgu johannis dtg lempang dye. haha :P mase darjah 3 kawan rapat aku zulhijjah kott. patu bertukar kepada azhana bazilahh :) then sampai skunk aku still rapat and berhubung lagi nan dye :)

aku memulakan secondary level pada tahun 2004. pada awal tahun tu aku skola di convent segamat. patu pas dapat tawaran rancangan khas kat sekolah tinggi aku pown berpindah kat sane cuz aku lebih suke skola campur dari skola yang sejenis jea. jadi student kat sane sangat besh! mase form 1-2 tu ta rase sangat beshnye. tapi masa aku form3 kott aku rase aku paling jahat. ponteng tusyen, ponteng skewl, gado laa banyak la lagi :P sebab tu result PMR vuduh! hahaha :P tapi naek je form4 aku dapat kawan2 yang lagi besh dari sbelumnye. so form4 aku better sket la dari form3. hahah. tapi aku rasa dalam byk2 form, form4 and 5 lah paling besh aku rase cuz dak2 clas aku da macam satu family da. ape2 hal kitorang backup masing2. tapi kadang2 tu ade gak la gaduh. tapi kejap je. patu bek blik :). aku kat clas rapat nan hanie and endort cuz kitorang dok sbelah2. so papehal senang jea nak ckp nan dowang :P

aku digosipkan nan dak name AFEEQ :P dye budak baru dalam clas aku :P papehal mesti kene nan dye :) aku pown tataw cemane bley digosipkan nan dye. ckgu sains aku pown ske gosipkan aku nan dye. haha tah pape la ckgu nih! so tahun 2008 iaitu las year aku amek SPM. SPM sangat2 susah!! and aku rase mcm nak nangesh jea jawab :( las subjek ialah prinsip perakaunan. sangat susah! pas abes jea exam ade bunyi mercun la mcm2 lah :) patu kitorang kumpul kat blok A skewl and melepak bersama2 untuk minit2 terakhir kitorang bersama :P mase tu snap pict la bergaduh2 manja la macam2 la :P heheheh. mase tu macam tanak berpisah jea rase :)

pas abes je skewl sume bwat haluan masing2. aku pown :P engat nak amek lesen kete but ayah ckp nati. so i just waiting and waiting jelahh. haisshhh naek stress pale aku tggu. so skunk membe2 aku bwat hal masing2. endort gi plkn. embot lak keje kat mcd subang. dayah sebok blaja jahit. fatin bwat cupcakes jea. hanie nan business dye. nazimi blaja skola pondok haha :P sarah, wanie keje kott. yang laen maybe da keje kot.. aku jela dok rumah bina badan jea bak kate nabihah :P mase sport day 2009 februari aritu ramai gak budak2 batch 2008 turun. so dapat lepaking nan dowang. usik2 sume :P bercerita2. sangat besh! terasa mcam skewl balik je time tuhh :P ngaa aku jmpe ramai gak la. berbual nan sharill jap. dye ckp aku dari dulu smpai skunk kecik je ta besa2. patu jmpe malek, dye baru balik umrah time tu so rambut dye botak :P dye ckp aku maintain jea. hahah :P aku balik mase tu da nak maghrib jugak laa. tired but besh!

tu laa sejarah2 aku dari dulu smpai la skunk ni yang aku still ingat :)

Monday, March 2, 2009

CONGRATES HAMSTER :)

yey ! hamster aku da beranak 4 ekor :) dye da jadi mama :P wonderpets aku da semakin banyak! hahaha :P anak dye sangat COMELL !!!! ta saba nak tunggu anak die besa :) nak pindahkan die kat rumah dye yang 3 tingkat! huhuh. ade pict dye dalam phone. malas mau masukkan dalam pc. nati lahh aku letak :)

**updating soon

AL-FATIHAH to my ATOK SEDARA

1 MARCH 2009

atok sedara aku telah pergi ke rahmatullah.. takziah buat family dia.. ramai laa cousin2 aku yang turun segamat nak datang melawat..
haisshh nak mengimbau kenangan dulu2 bersama die sangat banyak. dulu dye knal aku. baek gila nan aku. tapi sejak dye sakit dye da ta knal aku. tape la. aku redha.
lastly, semoga rohnya dicucuri rahmat :)

AL-FATIHAH buat TOK ALI