Thursday, December 30, 2010

haishh !


Setelah sekian lama menunggu untuk tahu number bilik, akhirnya dapat jugak tahu. Tapi yang tak bestnye dapat bilik belakang. All my friends dapat bilik depan. And sangat lahh humble okay. Sangat sangat & quite sedih jugak lahh.

Tapi just think positive :) Hope duduk belakang tu best & hope dapat roomate yang okay okay. So to all my new roomates please be nice to me okay. Hope dapat roomates yang kecoh kecoh & nak study jugak ^^


Wednesday, December 29, 2010

Congratulation Malaysia !

See abang SAFEE and abang FAHMI saya tu. Hemsem kan ? :D

Conratulation Malaysia ! You deserved it ! Skuad Harimau Malaya memang superb laa. Wa caya sama lu abang abang pro. Errr and hensem jugak. Aww aww ! Safee you terer laa bangg :P Fahmi juga saya dah adore awak sebab awak terer sangat. Cemana ni ? (huhu)

Rio Ferdinand pun cakap congratulation kat Malaysia oii oii !

SORRY INDONESIA SEBAB MALAYSIA MEMANG LAYAK MENANG PUN :) TAKDE PANCARAN LASER PUN BOLEH MENANG KAN KAN KAN ? ^^

Tuesday, December 28, 2010

uitm ohh uitm


Okay tinggal lagi satu, dua, tiga, empat hari lagi untuk aku pulang ke uitm untuk meneruskan semester aku yang ke seterusnya iaitu semester ke empat. Sungguh lah tak excited langsung nak balik sana sebab cuti sangatlah singkat dan tak puas lagi.

Sungguhpun begitu aku terpaksa jugak pergi pulang (shooh shohh) ke sana untuk menuntut ilmu kan. Hahaha. So nak ke taknak ke tetap jugak kene pergi. So hari sabtu ni aku akan register kolej semua (tapi num bilik pown tak dapat lagi ==')

Minggu ni dah boleh fikir nak bawak baju apa nak bawak barang apa supaya tak TERbawak (hehe) barang banyak sangat macam orang nak duduk uitm tu terus untuk buat selama lamanya. Serious macam tak percaya je dah nak naik sem balik (T__T)

Next week 3 Januari 2011 aku dah start class. nasib baik timetable aku this new semester tak seteruk dan tak sebusy sem lepas. Sebabnye, semester baru ni subject aku tak banyak. Hanya 5 subject je. Tapi susah lah kan ? Bukan macam subject time time nak SPM dulu ^^

Silalah tengok jadualnya di atas ye :P Sangat lengang kan ? Dan banyak masa untuk melelehkan air liur sementara nak tunggu next class tu :D Tapi yang tak bestnye ada clas hari jumaat pukul 0200pm plak tu. Uhhh menci sangat ~

Konklusinya, hanya perlu kuatkan semangat je this new semester and hope dapat lah saya mencapai apa yang saya nak semester empat ni. So ramai ramai tolong doakan saya ye. Ikhlas tau tiada paksaan. Okay now cepat tadah tangan untuk doa. Kalau tak kene bunuh (ni bukan paksaan kan ? :D)

Saturday, December 25, 2010

Print Screen

Okay kali ni nak jadi cikgu sekejap ^^ nak ajar orang orang yang tak tahu buat PRINT SCREEN. So nak tunjukkan guna words susah. so nak bagi faham kene guna pictures sket. Okay untuk memulakan Print Screen ni.

Langkah pertama, kita pergi kat keyboard and carik word PRINT SCREEN or in short form PRTSC. Ianya terletak ni bahagian atas. Line dia sama dengan line ESC and berkedudukan di sebelah F12. Ni gambarnya untuk lebih jelas lagi :)


Okay selepas sudah click button tu, pergi ke button START untuk meneruskan langkah seterusnya.


Next, pergi click dekat PROGRAMS and search ACCESSORIES.


Lepas tu click dekat PAINT. And nanti paint tu akan keluar.


Selepas itu barulah anda kene click button CTRL + V untuk paste benda yang kita print screen tadi. Lepas dah buat semua tu then save la macam biasa. Maka jadilah print screen kita.


GOOD LUCK !

Monday, December 20, 2010

nyna ! akak amek tag ni ye :)

Name : Nuraini Farihah
Brother(S) : two
Eye colour : brown black
Shoe Size : 7 i think
Hair : curl & brown
Piercing : Yes !
Height : 163cm kott
What are you wearing right now : shirt
Where do you live : Segamat Johore
Favorite Number : 9
Favorite Drink : Apple
Favorite month : December
Favorite Breakfast : cereal please

HAVE YOU EVER
Broken a bone : Nope
Been In a police Car : no
Fallen for a friend : nope
Fallen for a guy/girl in a short time : HAHAHA
Swam In the ocean : Yes
Fallen asleep In school : Nope
Broken someone's Heart : Yes
Sat by the phone all the night waiting for someone call : Yes
Saved E-mails : No
Been cheated : Always

WHAT
Your room look a like : besepah !
What is right beside you : teddy bear
What is the last thing you ate : Telur

WHO
Who did you last yell : none
Who was the last person you danced with : zero'
Who last made you smile : my siblings

FINAL QUESTION
What are you listening to right now : text messaging ringtone
What did you do today : Online, watching tv, texting, eating,
Are you the oldest : yeah
Indoors or outdoors : both

TODAY DID YOU
Talk to someone you like : Yes

Kiss someone : Nope
Sing : Yes
Talk to an Ex : No
Miss someone? : Yes


LAST PERSON YOU TALKED WHO
You talked on the phone to : Nabil
Made you cry : None
You went to the mall with : My cousin & Syazwan
Who cheered you up : Syazwan

HAVE YOU
Been to Mexico? : No
Been to USA? : No

RANDOM
Have a crush on someone : Yes
What books are you reading right now : =,=
Future kids name : no idea
Do you sleep with a stuffed animal : nope
What's under your bed : nothing
Favourite sports : 100m :P
Favorite place : Disneyland
Who do you really hate : my ex schoolmateS. hanya endort saja yg tawu. kan endort ? HAHA
Do you have a job : No
What time is it now : 10.41PM

Please ! :)

Sunday, December 19, 2010

SAYA RINDU ORANG DI ATAS NI !
MAKSUD SAYA ORANG YANG BERADA DALAM 4 KEPING GAMBAR NI LAH
SAYA SANGAT LAH RINDU DIA NI !
BILAKAH DAPAT JUMPA LAGI ?
HANYA TUHAN SAJA YANG TAHU :)

Thursday, December 16, 2010

Tangkak & Segamat

Hahahah banyak betul post untuk holiday je. Sebab banyak sangat cerita & taktau cemane nak pendekkan. So lepas gerak tu dekat Seremban kot hujan lebat gila plus guruh plus kabus plus gelap gila. Memang tak nampak pape.

Lampu kereta pun tak berapa nampak. So memang macam cuak je that time. Tapi alhamdulillah dalam pukul 0630 tu sampai kat Tangkak & singgah rumah cousin kat sana sebab tak berani nak teruskan perjalanan sebab cuaca gelap sangat.

So sampai je rumah my cousin lepak lepak makan Dunkin Donut plak. Hahahaha. Ingatkan nak gerak lepas maghrib tapi my aunt suruh tunggu dia sampai. So kami pun tunggu lah. Pukul 1000pm macam tu lah baru diorang sampai.

Lepas tu je dalam pukul 1130 macam tu lah kami selamat sampai ke destinasi kami iaitu Segamat. Hahaha banyak betul dugaan dan cabaran serta pancaroba sepanjang perjalanan kami. Tapi semuanya best je ! Betul. Hope dapat lagi pergi holiday macam tu.

Nak ucap berbanyak banyak terima kasih kepada orang orang yang terlibat sepanjang holiday saya berlangsung. Hanya tuhan saja yang mampu membalas jasa anda sekalian. Terima kasih sekali lagi ^^

*pict will be upload later

Perak & Kuala Lumpur

Pukul 0600am dah bangun & mandi mandi dan bersiap semua. Pukul 0715 bergerak pulang. Tapi sebelum balik Segamat tu memang dah bercadang nak pergi Zoo Taiping. So masa on the way tu kitorang singgah lah Perak kejap sebab nak pergi zoo.

Sampai kat Zoo Taiping pukul 1000am macam tu lah. Lepas tu pergi makan sekejap sebab dah lapar gila. Hahaha. Then lepas makan tu baru lah semangat nak masuk zoo. Waktu kitorang sampai tu tak ramai sangat. Waktu tengah makan tu tiba tiba berduyun duyun orang datang :)

So masa dalam zoo tu excited gila. Maklumlah memang suka pergi zoo kan. So tu yang excited gilaa gilaaa ! So berjalan jalan dan dapat pegang Sugar Glider yang besar punya. Serious comel je and geram. Rasa nak cubit cubit je binatang tu.

Then kami meneruskan perjalanan dan mengambil gambar. Banyak kerenah binatang binatang ni. Kelakar semuanya. So bila tengok je diorang rasa macam tenang & ceria ^^ Lepas tu masa nak exit tu ade sesi bergambar dengan ular.

Serious memang teringin nak amek gamba, tapi geli gila nak pegang ular tu. Sebab geli je dah rugi tak dapat amek gambar dengan ular. Takpe lepas ni kene jugak berani pegang ular, bak kata uncle tu FEAR FACTOR ! Hahahah.

So dalam pukul 1130 something kami bergerak pulang. Waktu tu cuaca elok lagi. Tapi bila kitorang nak balik tu tiba tiba gelap gila and hujan mencurah curah. Lebat sangat. Time tu macam dah cuak dah sebab kereta takde aircond so kene bukak tingkap plus wap lagi.

So macam tak nampak sangat. Tapi Alhamdulillah sampai dekat mana entah hujan berhenti & panas gila pulak dahh. Hahaha. Banyak jugak lah berhenti dekat R&R sebab penat lah, lapar la, ngantuk lah :D

Dalam pukul 0400pm sampai dekat Kualan Lumpur. So time tu last minute plan lagi singgah KL kejap sebab my cousin pening kepala. So pergi tidur rumah kakak dia untuk satu malam. Dah lah susah nak carik rumah dia sebab asek terlepas sign je.

Tapi last last sampai jugak kat rumah dia. Malam tu tak pergi mana mana sebab penat. Hanya duduk rumah je. Malam tu tidur agak cepat jugak laa. Hahahaha. Esoknya saya jumpa kesayangan saya :)

Tapi yang tak bestnye dapat jumpa kejap je. So macam tak puas. Hee tapi takpelah asal dapat jumpe kan kan kan ? Dah lah that time memang selekeh gila. Dengan muka macam orang sakit, dengan tak pakai perfume, dengan pakai baju buruk. So memang redha je jumpa dia. Hahaha.

Then lepas jumpa tu, balik rumah balik dan bersiap siap untuk pulang ke Segamat. Dalam pukul 0430pm tu gerak. Nak gerak cepat sebab nak keluar dari KL before orang balik kerja sebab kalau tak nanti tersekat dalam jammed. Tapi nasib baik sempat. So kami meneruskan perjalanan kami dengan jantung yang dup dap dup dap. Hahahaha

*to be continue

Kedah Darul Aman

Fuhh setelah sekian lama tak mengupdate blog. Harini baru lah rasa macam nak update blog. So selama beberapa hari ni, nak seminggu jugak laa keje aku berjalan je ke negeri orang. This semester break aku banyak jugak berjalan. So takde lah keboringan sangat ^^

Holiday aku bermula pada hari jumaat malam, pukul 0830pm dengan menaiki bus Cepat Express yang double decker punya menuju ke Kedah Darul Aman :) so bergerak dalam pukul 0830pm dan sampai ke Changlun, Kedah pada pukul 0730am.

Fuhh lama gila kan ? Hahaha. Sampai sakit sakit badan semua sebab tidur pun dalam bus kan dengan kerusi yang agak keras sebab bus baru. Tu yang sakit sakit badan ^^ masa sampai tu terus have a breakfast kat 7Stars and makan roti kosong sama itu teh tarik sahaja.

Dalam pukul 0900 something pulang ke rumah sewa cousin saya, then tidur sampai pukul 0400pm baru bangun. Hahaha punya lah penat kan ? Lepas bangun tu siap siap mandi semua terus keluar makan dan berjalan jalan.

Mula mula pergi ke banda Changlun je, then last minute plan pergi ke Jitra untuk karaoke. Sekali pergi tempat tu dah nak tutup. So we're decided to go to Jitra Mall untuk tengok midnight movie.

We bought 2 tickets cerita Hantu Kak Limah Balik Rumah yang pukul 1235am punya. Dah laa waktu tu time baru pukul 1000pm something so sementara nak tunggu tu kitorang pergilah karaoke kat situ. Sumpah kelakar & TAK best. Hanya kami je yang mengetahui. Haishh !

Then lepas tu kitorang pergi lah makan & pukul 1235am masuk dalam cinema and tengok movie tu. Movie tu masa mula mula takut gilaa tapi kelakar habis. So sila ramai ramai tengok ye movie tu ^^ Promote ni. Heee :D

Balik rumah dalam pukul 0230am then terus tidur sampai pukul 1100am. Hahaha gila lama kan tidur ? So hari kedua tak pergi mana mana sebab malam tu my cousin ada exam. So just keluar pergi makan sahaja :)

Hari ketiga pulak sehari suntuk berjalan ke Alor Setar. Konon nak gerak pukul 0900am tapi akibat terbangun lambat terus gerak pukul 1100am. Hahahaha. Then sampai sampai je di Alor Setar terus pergi Tesco untuk makan. Then jalan jalan.

Dekat Alor Setar taktau nak pergi mana. So hanya lepak lepak dekat mall & makan Big Apple je. Hahahaha. So dalam maghrib tu kami pergi ke Jitra semula. Konon nak jalan sana lagi. Tapi hanya pergi makan dan singgah Watson je kejap.

Lepas tu terus balik sebab tak tahan penat sangat. Sampai je rumah terus kemas kemas barang sebab esok pagi pagi nak gerak balik Segamat. So malam tu packing packing and masukkan barang sikit sikit dalam kereta. Then lepas tu mandi dan tidur.

*to be continue

Friday, December 10, 2010

Alhamdulillah !


okay harini ya hari Jumaat, my result come out. then dengan tak tidur malamnya, bangun pagi pagi terus bukak lappy and internet. then benda first bukak dulu ialah Facebook of course. then baru bukak student portal. hahahaha.

lepas tu baru tringat yang result akan dihantar through email. so cepat cepat bukak yahoo.com then tros sign in email. skali ternampak email yang bertajuk UITM EXAMINATION RESULT. so dalam keadaan yang takut gila sampai nak terbuang buang air, cepat cepat tros click kat title tu.

so dengan berbekalkan kesabaran yang tinggi sebab server quite lembab, so tunggu dalam brape minit, maka keluarlah result saya. dengan keadaan yang terketar ketar, lalu aku mencapai mouse dan terus scroll ke bawah dan dan dan dan.........

ALHAMDULILLAH ! terima kasih ya Allah. saya lulus semua. saya lulus kelapan lapan subject yang saya ambil pada semester ketiga ni dan im speechless even tak dekan pown kan. tapi tetap bersyukur sebab semua lulus dan takde repeat repeat dah. hee :)

Lastly, thanx a lott kepada sesiapa yang ada mengajar saya dalam subject subject yang saya tak faham, then thanx kepada sesiapa yang tahan dengan soalan soalan yang saya ajukan tanpa henti henti. dan kepada orang orang yang terlibat dalam pembikinan final saya. terima kasih sangat sangat. semoga Allah merahmati kalian semua ;')

Wednesday, December 8, 2010

Half Year Baby


Yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaayyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy ! *lompat bintang sampai peluh2 wangi :P okay harini bertarikh keramat 8 Disember 2010 genap lah aku dan ehem ehem jeng jeng jeng *bunyi dram yang guna periuk ibu kat dapur, iaitu Syazwan, genaplah setengah tahun kami bercouple. weeeewiiiittt *bwat feewiittt guna wisel sebab tak reti bersiul :D

So selama kitorang bercouple ni banyak laa jugak cabaran dan dugaan yang terpaksa kami tempuhi bagi mematangkan lagi dan mendewasakan lagi pemikiran kami ni *cewahh ayat dah besar akibat dari dugaan dan cabaran :P

Selain itu, banyak jugak peristiwa peristiwa bersejarah yang berlaku yang takkan aku lupakan sampai bila bila *kelip kelip mata banyak banyak kali & senyum sorang sorang. yeah even tak brapa nak banyak tapi banyak lahh peristiwa yang FUN *hahaha cemane tu ?

I hope we'll stick together forever and ever. hope sampai bila bila lahh. tanak laa sampai ke anak cucu je. nanti dah ada anak dengan cucu kene bercerai dah. tanak tanak >,< *gedik kau ni farihah ! sungguh ! HAHAHA.

Lastly, saya sayang awak lahh Mr. S :) macam yang saya cakap kat awak semalam tu *hanya dia sahaja yang mengetahui :) so happy 6th monthsarry awak ! *jerit kuat kuat sampai terasa macam nak tercabut anak tekak baru berhenti.

Sekian, terima kasih




Tuesday, December 7, 2010

tag yang dibuat semula ;)

1. Put your iTunes, Windows Media Player, etc. on shuffle.
2. For each question, press the next button to get your answer.
3. YOU MUST WRITE THAT SONG NAME DOWN NO MATTER HOW SILLY IT SOUNDS.
4. Tag 10 friends.
5. Everyone tagged has to do the same thing.
6. Have Fun!

IF SOMEONE SAYS 'ARE YOU OKAY' YOU SAY?
Unwell - Matchbox 20

HOW WOULD YOU DESCRIBE YOURSELF?
I Don't Wanna Know - Mario Winans

WHAT DO YOU LIKE IN A GUY/GIRL?
Angel - Shaggy

HOW DO YOU FEEL TODAY?
Cool - Gwen Stefani

WHAT IS YOUR LIFE'S PURPOSE?
In The Ayer - Flo Rida

WHAT'S YOUR MOTTO?
Still Figuring Out - Elliot Minor

WHAT DO YOUR FRIENDS THINK OF YOU?
See You Again - Miley Cyrus

WHAT DO YOUR PARENTS THINK OF YOU?
All The Small Things - Blink 182

WHAT DO YOU THINK ABOUT VERY OFTEN?
Circus - Britney Spears

WHAT DO YOU THINK OF YOUR BEST FRIEND?
Telephone - Lady Gaga feat Beyonce

WHAT IS YOUR LIFE STORY?
Bad Day - Daniel Powter

WHAT DO YOU WANT TO BE WHEN YOU GROW UP?
We'll Be A Dream - We The Kings feat Demi Lovato

WHAT DO YOU THINK WHEN YOU SEE THE PERSON YOU LIKE?
You Found Me - The Fray

WHAT WILL YOU DANCE TO AT YOUR WEDDING?
Cold - Cross Fire

WHAT WILL THEY PLAY AT YOUR FUNERAL?
Masterpiece - Meg & Dia

WHAT IS YOUR HOBBY/INTEREST??
The Kill - 30 Seconds To Mars

WHAT IS YOUR BIGGEST FEAR?
Fly - Hilary Duff

WHAT IS YOUR BIGGEST SECRET?
My Immortal - Evanescene

WHAT DO YOU WANT RIGHT NOW?
Chemicals Collide - Boys Like Girls

WHAT DO YOU THINK OF YOUR FRIENDS?

Beautiful Bride - Flyleaf

WHAT WILL YOU POST THIS AS?
Don't Forget - Demi Lovato


Sapa sapa rasa suka tag ni tag la diri sendiri yaaa.

maal hijrah


post kali ni just nak ucap

SALAM MAAL HIJRAH
kepada semua umat Islam
berhijrah lah kamu dari yang buruk kepada yang baik
dan dari yang baik kepada yang lebih baik
semoga hidup diberkati oleh ALLAH

sekian :)

p/s : weh weh ape azam baru korang ? bertukar ke tetap dengan azam lama ? :P

Monday, December 6, 2010

cute faces :P

si Ilyas yang suka gambarnya diambil

see ? hanya dia yang pandang camera ^^

bab makan dia memang hebat :D

alalala comell nye awak !

haa yang ni abang nye. Idris namanya. muka sangat taley bla.
~ HAHAHAH ~

;)


hee setelah sekian lama tak update blog. maka harini saya ingin menghupdate blog saya yang sudah pon makin comel ni macam tuannya :P so post kali ni just post yang ringkas je i think sebab bak kata Ben TAKDE or NOTHING mengikut slang america idea :)

so ni jela benda yang aku nak cerita :
  • Al-Fatihah buat arwah paklong aku yang telah kembali ke rahmatullah hari rabu kot
  • duduk di kampung dengan tiada lappy dan internet sangat lahh membosankan
  • jumpa dengan orang tersayang pada hari jumaat walaupun hujan dan tak sihat
  • balik rumah pada hari sabtu dan duduk di rumah dan online sampai laa lebam
  • kemas rumah sebab geram sampah banyak sangat :P
  • boring boring boring
  • i need holiday
  • i need delicious food
  • i need ice-cream
  • i need him
  • please give me some happiness
  • i need a big giant pool so that i can swim :D
  • i need to sleep
byebye !

Monday, November 29, 2010

Trip to Perlis [Part 2]

okay ni activity pada keesokkan harinya. suppose kitorang check out dalam pukul 9.00am. nak tahu cerita ? kitorang terbangun lambat. konon nak bersiap cepat before 8.30am ke. tapi 8.15am baru bangun, memang harapan lah kan nak siyap cepat :P

then masing2 kelam kabut bersiap. then lepas dah siyap tu kelam kabut turun bawah then masukkan barang dalam bas & breakfast. so just makan roti bakar je disaluti jem strawberry yang sedapp. and plus makan nasi goreng adek aku punya sket :P

then dalam kol 10.00am tu kami bergerak ke PADANG BESAR. so ontheway to padang besar quite lama jugak laa sebab jauh kan. so dalam bas tu tidur, makan, tidur dan makan. tu jela kejenye sebab takde benda nak buat kan.

and pemandangan sepanjang perjalanan tu memang padi jee. i wish aku boleh pergi tengah2 padi tu dan main main kat padi tu. sumpah geram ! huhu. tapi tak dapat. so just simpan jela dalam hati :P

then sampai padang besar dalam pukul berapa entah then we got 2 hours only for shopping :\ so masing masing bershopping sakan laa. and aku ape lagi. mencari lah baju ELMO :) and finally i got it ! elmo & big bird :) sumpah comel gila !

then kat situ just jalan2 & beli ice cream. jalan2 lagi and beli ice cream lagi :O memang makan ice cream je haritu. then dalam pukul brape tu kami pown pulang semula ke KL & Johor. mase on the way back tu banyak jugak laa berhenti sebab makan & smbhyang kan.

then ade waktu kat mane tah. tapi kat area Perak jugak. tiba tiba jem teruk gila. then dari jauh nampak api menyala nyala. skali tengok kereta dengan kereta accident & terbakar. serious takut gilaaaaaa that time. semua yang tengok diam jee. sebab cuak kan.

tapi yang accident tu kat opposite lane. tapi lane kitorang plak yang jammed. yang opposite lane tu jangan cerita laa. memang tak bergerak langsung. then kitorang pown meneruskan perjalanan dengan perlahan. skali tengok kat lane kitorang pown ade accdent jugak. tapi tak teruk laa

then lepas berhenti sembahyang and makan semua, dalam pukul 12.00am tu sampai kat KL sebab nak hantar family yang duduk KL kan. so sampai Segamat dalam pukul 3.30am & sumpah penat but FUN !

harap harap nanti boleh buat trip macam ni lagi. sebab best sebab dapat gathering ramai ramai bersama keluarga besar kita :) and im gonna missed that momment :') kepada cousin cousinku sekalian, sila masukkan pict secepat mungkin ye :) sebab nak tengok pict trip tu :P sekian terima kasih !


*p/s : pict akan diupload later ^^

Trip to Perlis [Part 1]

okay trip to Perlis was FUNNNNNNN habis. even macam macam halangan dan dugaan datang. tapi trip kitorang tetap jugak happening. trip tu bermula pada 26 hingga 28 november 2010. dan perjalanan kami ialah dengan menaiki bas :)

so kitorang gerak dalam pukul 4.00pm dan sampai pada pukul. cuba teka pukul brape ? cuba cuba. ape ? pukul 2.00am ? bukan salah. sila cuba lagi. ape dia ? pukul 4.00am ? bukan jugak. masih salah lagi. jawapannya ialah pkul 9.30am :)

lama kan perjalanan kami ? macam nak pergi mane je :P actually mase on the way to perlis tu banyak kali berhenti. tu yang lama. plus ada halangan yang menimpa kami semua iaitu TAYAR BAS PECAH. nak tawu ceritanya ? ceritanya macam ini.

that time masa tu tengah on the way la kan. then takde la semua tidur. ade half je kot yang dah tidur. aku ni plak baru nak terlena skali dengan bunyi macam meletup and semua yang tidur semua bangun kecuali yang tidur mati ^^

so dah la hujan that time. masing masing memang cuak gila sebab takut terlanggar orang je. skali berhenti kat tempat terang then tengok tayar pecah. dah laa dah malam that time. memang susah laa nak carik mekanik malam malam buta tu.

then alhamdulillah driver tu ada kenal orang2 yang kat situ so mereka pown tolong. driver tu bawak bus tu slow slow untuk sampai kat workshop tu. so kat situ masing2 dah taley tidur dah sebab terkejut dan mata terus segar. hahah

then lame jugak laa dia betulkan tayar tu sebab tayar belah dalam kan yang pecah. so agak susah sket laaa. then dalam pukul 2.00am tu semuanya dah siyap dan kami teruskan semula perjalanan.

aku tidur tak tidur sangat sebab bergegar2 kan duduk dalam bus plus sejukkkk. even dah pakai sweater pown. so dalam kol 6.00am tu berhenti sekejap untuk sembahyang and breakfast semua. then dalam pukul 9.30am tu check in hotel terus. dan masing masing memang lepak habis. ^^

then petang tu dalam pukul 1.30pm kami pown bergerak ke rumah pengantin lelaki. hey hey my cousin punya baju pengantin lawaa :) i loiikeee ~ then sampai je kat rumah pengantin tu ade orang amek sebab bus taley nak masuk kat rumah dia. so kene masuk naik kereta.

sampai je kat rumah pengantin lelaki, and quite shock laa sebab rumah dia betul betul tengah sawah padi and betul betul kampung. so masing masing jakun gilaa. so lepas makan makan tu amek gampar kat padi laa. main2 dengan pepatung laa. seronok ~!

then petang tu dalam kol 4.00pm kot pergi komplex sukan negeri pulak sebab mandi swimming pool kat sane. rasa rugi gila sebab tak bawak baju. kalau tak boleh mandi sebab pool dia best sangat ! tapi tape that time just snap2 pict je. tapi ta banyak sangat pown.

then dalam kol 7.30pm tu kitorang balik ke hotel semula. masa on the way back tu, masing2 tertidur sebab penat sangat :P then malam tu activity sendirian berhad. so aku & my cousin just duduk2 dalam bilik and makan nasik pengantin tu sebab laapaaa :P

then lepas tu order dengan other cousin KFC and then makan jugak. lepas tahu semua orang pergi jalan jalan, so kitorang pown decide pergi keluar jalan jugak. engat nak pergi Brasmana Hotel sebab nak poco poco.

skali masa tengah jalan tu tiba tiba nampak yang lain2 dah balik, so kitorang pown patah balik and lepak ade satu kedai makan ni ade karaoke. so lepak jela situ. and my cousinS pown karaoke jugak kat situ.

sedap ke tak sedap ke tu lain cerita sebab esoknye bukan kitorang ade lagi pown kat situ. HAHA. so malam tu just tengok karaoke je. sebab hujan kan. so dalam pukul 12.00am tu kol balik semula ke hotel dan merehatkan diri.

*activity esoknya akan disambung pada entry yang seterusnya

Friday, November 26, 2010

Perlis

bas kitorang akan macam ni nanti. betul ! aku tipu je :P


okay jumaat, i mean harini, yeah harini, saya dan keluarga bersama sama dengan kaum keluarga yang lain akan pergi ke perlis kerana ada cousin's wedding di sana. kami naik ape ? haa semestinya kami konvoi beramai ramai naik BUS ! yeah bus babe !

so kami akan bertolak pada petang ni, pukul berapa tu aku tatau sebab aku tak amek port pon bab bab macam ni, asal aku pergi kan ? HAHAHA ~ so dalam beberapa hari ni, aku akan offline sebab aku tak bawak lappy pergi sana.

sebab naik bas kan ? so macam leceh nak bawak barang banyak banyak. so just tinggalkan lappy ku kat rumah je. harap harap takde pape lah. so tu je nak gitaw. doakan perjalanan kami berjalan dengan lancar ye supaya kami selamat pergi dan selamat balik.

and the most important is DOAKAN AKU ENJOY KAT SANA taw taw ! sebab dah berapa hari ni aku moody je. so sila sila sila doakan aku temui kebahagiaan aku di sana. ehh bukan kebahagiaan dalam perpisahan tau. tapi kebahagiaan dalam menikmati cuti aku ni haa.

okay tu je nak cakap. byebye semua ! bye bye Johor ! Hell-o Perlis. please be nice to me :)

Wednesday, November 24, 2010

Farihah, lain kali jangan lagi cakap benda yang ada tanda seruan (!) kan dah ade yang terasa. sekarang PADAN MUKA KAU ! HAHAHA *gelak syaiton sambil tunjuk ibu jari kat diri sendiri. tu laa. lain kali, if nak cakap tu gune perkataan yang baik baik sket. nanti takde orang yang terasa.

dah banyak kali terkena macam tu and dah banyak kali try to be okay even kene berpura pura sekali pown. like i always said CHILL SUDAH ! so even terasa macam mana pown kene jugak jadik chill. sebab dah aku selalu cakap macam tu. so kene laa buat macam tu ^^

okay entry ni nak gitaw lain kali jangan nak cakap benda yang bagi kita, kita just cakap biasa biasa je. but bagi orang lain, dia tafsir lain. so kan dah dia terasa. so salah kita laa kan sebab kita just fikir diri kita sendiri je. tak fikir pasal diri orang lain. so nanti akan jadi macam aku ni haa. sakit wehh !

ape ? tak faham. okay aku bagi contoh, macam ni if aku cakap FFIIIIINNNEEE ! bagi aku tu konon konon aku just cakap fine dalam nada yang geram laa. tapi orang lain tafsir benda tu macam menengking or marah sebab ade sign (!).

so its like macam "KITA CAKAP LAIN DIA FIKIR LAIN" kan ? faham tak faham tak ? adoii susah laa nak terangkan. sesiapa yang terasa tu dia akan faham laa. so just nak cakap. lain kali cakap jangan ade sign macam tu. nanti orang fikir lain. HAHA

then kalau cakap dengan orang yang lebih tua jangan guna FONT BESAR or caps lock. nanti dia akan cakap kau RUDE. sebab ? sebab aku dah terkena dah wehh ! seriously aku tak faham dengan perangai orang sekarang ni.

aku buat macam tu diorang kata aku marah. aku besarkan font dia kata aku rude. maybe aku kot yang salah. aku tak jaga ayat aku kot. takpe laa. after this aku akan jaga ayat ayat aku supaya nampak lebih sopan dan kemas.

so tu jela kot entry kali ni. sorry entry ni agak macam tunggang terbalik. yelaaa, sebab banjir besar dari arah utara sane kene kat entry ni. tu yang tunggang terbalik semuanya. so kalau nak baca boleh baca. kalau tanak baca boleh silakan pergi berambus. sekian terima kasih :)


lagii lagi curik ^^

If you could live in any other place, where & why?
Take me to Africa please ! nak pergi safari diaa !

What animal best represents you & why?
huh ? tataw laa ^^

What is the craziest thing you ever did?
i dont know. lupaaaaaaaa

If you could meet anyone, who would it be & why?
Robert Pattinson. cause i adore him a lott. aww ~

If you could go back in time & live in any decade, which would it be & why?
back to basic ^^ cause i dont know. seems like cool !

If you could have any superpower what would it be?
superpower ? ehmm nak jadi macam doraemon. tu superpower tak ? HAHA

Who is your ultimate celebrity crush?
ROBERT PATTINSON of course !

What color best represents you?
purple

What would your life's theme song be?
never had a dream come true

Who would you cast to play you in a movie?
Selena Gomez

What celebrity best represents your vision of fashion?
Lady GAGA ^^ no lahh. of course HAYLEY WILLIAMS !

What would your life movie be called?
Twilight :P

What is the greatest music video of all time?
Paramore - Brick by boring brick

If you could star in any t.v. show, which one would it be?
supernatural ^^

What vehicle best represents you?
jet pejuang please

If you could bring back 1 famous person from the dead for a day, who & why?
Din Beramboi. nak suruh dia buat lawak bodoh dia tuu depan aku

If you became president, what would you do first?
musnahkan mereka ! HAHAHA *evil laugh

If you got one tattoo, what would it be?
a star

If you were on MTV's Made, what would you ask to be?
everything :P

Who do you think is the hottest athlete?
Lee Chong Wei wehh !!!

Who do you think is the hottest actor/actress?
actress : megan fox & actor : ehem ehem represent ROBERT PATTINSON !

Who do you think is the hottest musician/singer/rapper?
Paramore

Who do you think is the hottest t.v. reality star?
Kelly Clarkson ?

What sport best represents you & why?
olahraga ! sebab saya sukaaaaa

What is your most missed memory of childhood?
memory jatuh basikal time turun bukit kat rumah lama and kepala berdarah. cooollll kan ?

What is your greatest accomplishment?
none i think. or saya tak perasan ke kan

curik dari blog cousin

LAST PERSON WHO
1. Slept in your bed besides you? : No one
2. Saw you cry : Syakirin my lil bro. ciss !
3. Went to the movies with you? : dah lame tak tengok wayang -__-
4. You went to the mall with? : family of course
5. You went to dinner with? : ehmm i ate alone ^^
6. You talked on the phone? : syazwan
7. Said 'I love you' to you and really meant it? : i dont know
8. Broke your heart? : secret
9. Made you laugh? : no one can make me laugh now *sigh

WOULD YOU RATHER?
1. Pierce your nose or tongue? : both. can i can i ?
2. Be serious or be funny? : Fun-ny
3. Drink whole or skim milk? : both
4. Die in a fire or drown? OMG.. : i'd rather die in an accident
5. Spend time with your parents or enemies? : more to my siblings

ARE YOU..
1. Simple or complicated? : complicated i guess
2. Gay? : NO
3. Hardcore? : NO

DO YOU PREFER. .
1. Flowers or candy? : candyyyyy. yummy ~
2. Gray or black? : black
3. Color or Black and white photos? : colour ~
4. Lust or love? : both
5. Sunrise or sunset? : both too
6. M&Ms or Skittles? : i hate both ^^
8. Staying up late or waking up early? : staying up late & waking up late also ^^

ANSWER TRUTHFULLY !!
1. Do you like anyone? : yes
2. Do they know it? : yes

DO YOU PREFER...
1. Sun or moon? : moon!
2. Winter or Fall? : teeheee winter laa
3. Left or right? : left
4. 10 acquaintances or having two best friends? : no idea
5. Sun or rain? : rain please
6. Vanilla ice cream or chocolate ice cream? : both both. i do love ice cream. MUCH !
7. Vodka or Jack? : Vodka please ^^

ABOUT YOU!
1. What time is it? : 2238
2. Name? : Farihah
3. Nickname(s): Peah, Far, whatever ~
4. Where were you born? : Kluang Johor
5. What is your birthdate? : 03 February 1991
6. What do you want? : Honda Accord ^^
7. Where do you want to live? : in the graveyard :)
8. How many kids do you want? : 2 only
9. What would you want to name a girl? : i dont know
10. What would you want to name a boy? : same as above
11. You want to get married? : of course i want !

UNIQUE!
1. Nervous Habits: tak reti duduk diam
2. Are you double jointed? : no
3. Can you roll your tongue? : yes
4. Can you raise one eyebrow? : yes
5. Can you cross your eyes? : yes
6. Do you make your bed daily? : no
8. Which shoe goes on first? :right
9. Ever thrown one at someone? : nope
10. On the average, how much money do you carry with you? : rm50++
11. What jewelry do you wear? : nope

OTHER
1. Do you twirl your spaghetti or cut it? : twirl
2. Have you ever eaten Spam? : no
3. Favorite ice cream: oreo mcflurry & choc sundae
4. How many kinds cereal are in your cabinet? : none
5. What's your favorite beverage? : mirinda strawberry
7. Do you cook? : i dont know how to cook. pity me

IN THE LAST MONTH, HAVE YOU? (YES OR NO)
1. Had a b/f or g/f? : YES
2. Bought something you didn't need: NO
4. Sang in front of people: YES
5. Been kissed: YES
6. Been hugged: YES
7. Felt stupid: sometimes YES
8. Missed someone: absolutely YES
9. Got drunk: NO
10. Got high: YES
11. Danced Crazy: NO
12. Gotten your hair cut: NO
13. Cried: YES
14. Lied: YES

Tuesday, November 23, 2010

okay seriously mood aku makin laa TAK BAIK. sebabnye ? sebab benda yang aku mengharap tak termakbul. okay memang belum terjadi lagi. tapi MACAM tak jadi ! seriously aku sangat sangat tak suka !

okay dalam entry ni maybe aku akan banyak mencarut. so kalau tak suka jangan baca okay ? adehh aku macam nak menangis tapi dengan cara nangis belum tentu dapat tunaikan ape yang aku nak kan ?

kenapa setiap kali benda yang aku mengharap aku tak dapat ? kata ustazah aku dulu, kalau kita berdoa dan mengharap ALLAH akan tunaikan. tapi kenapa setiap benda yang aku harap tak dapat ? so it feels like T_________________________T AKU KECEWA ! IM FRUSTRATED !

so just pray to God yang DIA boleh tolong aku. Ya ALLAH tolonglah aku ni. jangan musnahkan harapan aku. aku taknak cuti ni jadi cuti yang paling aku benci dalam hidup aku. aku mengharapkan keseronokkan cuti ni. so tolonglahh tunaikan hajat aku ni.

alas,
Farihah


Double Decker



okay. entry kali ni nak cerita pasal bas double decker *muka jakun* HAHA. last sunday, aku balik segamat dengan menaiki bas. sebab my dad tak dapat nak amek. so kitorang berenam yee bukan berenang haa naik bas pulang ke rumah.

suppose bas tu gerak dalam 1145 tapi tah sebab ape tah bas tu lambat. so dalam pkul 1200 kott dia sampai. skali tengok bas yang sampai aku terus cakap "mak oii besar gila bas. balik segamat je pown" HAHA. skali bas double daa.


so kitorang pown naik laa bas double decker tu dengan perasaan yang gembira ^^ first time kan. kira hajat aku tercapai laa setelah sekian lama teringin nak naik bas double decker tuu. so family aku duduk level atas.

so masa kat dalam tu just tengok gelagat orang dalam tu je. tak buat pape. nak tidur tapi macam tak selesa sebab seat dia keras gila. HAHA tak suka ! and pening kan sebab duduk atas dia macam melambung lambung sikit even uncle tu bawak slow. and just click click snap snap je ^^


so sampai segamat dalam kol 1345 kot. sampai sampai je tros pegi beli topup sebab time tu dah kekurangan credit phone. so after beli topup beli ice blended strawberry. sedaaaaaaaaap ! sebab that time haus plus lapar kan. so tu yang sedap je.

then sampai rumah je tros makan. nasik ayam. not bad laa. quite sedap jugak. then dalam pukul 1600 kott baring baring then tertidur sebab penat kan ^^ pukul brape tah terbangun sebab terkejut *again* dengan bunyi phone call. tu jelahh kot nak cerita. haha terima kasih !

Saturday, November 20, 2010

oloh olohh si Ilyas dah reti jalan. comelll ! *melting


setelah sekian lamaa tak mengupdate blog. harini terasa macam nak update blog. so dengan berbekalkan line internet yang agak shitttoooooo ku gagahkan diri jugak untuk menghupdate blog aku yang dah lame bersawang ni -__-'

entry kali ni nak menceritakan pengalaman beraya haji di kampung tercinta di Kluang. cehhh padahal raya macam tak raya je this year. raya raya ku seperti hari hari biasa, dengan jadual yang biasa, dengan hobi yang biasa dan segala galanya biasa lahh :|

so pagi pagi raya terpaksa bangun dalam keadaan yang gundah gulana *gundah gulana sebab hape pown tatau yang dikejutkan oleh makcik tercinta *heh ! so bangun laa jugak. rupa rupanya beliau mahu saya temankan beliau pergi hantar makanan kat rumah mertua beliau.

so dengan mata yang kuyu tapi tetap comel, terpaksa gak pergi temankan kerana beliau suruh saya yaa SAYA pegangkan anak kedua beliau iaitu Ilyas atau si botak comel ^^ so lepas hantar tu kembali semula ke kampung halaman.

selepas itu barulah pergi bermandi manda di dalam bilik air. grrrr <-- ini bunyi orang menggigil kesejukan yee. so faham faham jelah keadaan air dia cemane kan. so pagi raya mestilah pakai baju kurung. so pakai jugak baju kurung comel warna putih bunga bunga hijau. *aww comelnya kau cik peah !

then lepas mandi tros berlari lari pergi ke meja makan untuk menjamu selera kerana perut sudah buat concert Paramore Live in Perut. so just makan my favourite food that are AYAM MASAK MERAH & KETUPAT & KUAH KACANG. wee ~ benda tu sangat nikmat kalau makan di kampung. kan kaklong dan miza ? HAHA

then lepas kekenyangan. tros masuk bilik on laptop dan online *kan aku dah cakap, raya aku seperti hari hari biasa korang taknak caya* -____- then lepas boring online sebab line macam kura kura tinggal nyawa nyawa ikan, tros terlelap ehh bukan tros tidur kerana merajuk dengan server.

then selepas itu bangun kerana terkejut dengan bunyi panggilan dari si Cajuan. then selepas bangun dari tidur yang tak berapa nak lena tu terus pergi makan *dahh kau jangan nak cakap aku banyak makan. sebab memang aku banyak makan pun*

then lepas makan tu, duduk duduk sebentar dan tengok TV as usual SUKAN SUKAN SUKAN lahh kan. raya pun tengok sukan jugak. haishh. so tengok jeelaaaaaa sukan tu. bila dah agak agak boring tros masuk bilik.

ingatkan nak online, tapi oleh kerana lappy ku dikerumuni oleh cousin cousinku sebab mereka tengok ehh bukan menonton movie. so terpaksa lah biarkan dulu. tunggu punya tunggu skali tertidur lagi daaa *gua rasa ketupat tu ada baca baca laa sebab setiap kali gua makan mesti ngantuk*

so tidur dengan nyenyaknye pukul 6 baru tersedar. HAHA. bangun bangun dan berpura pura buat muka segar macam tak tidur, so pergi depan tengok TV and again SUKAN ! -___- so masuk bilik semula dan mandi dan makan.

as usual lepas makan ketupat mesti ngantuk. tapi tetap jugak gagahkan mata untuk berjaga sampai malam. tapi takde lah malam mane pun. hahah so dalam pukul berapa tah terlelap jugak sebab orang dalam rumah ni tidur awal sangat. so mata pun terikut sama tidur awal.

tu jelaa suasana hari raya haji aku kali ni. takde yang best pun kan ? tetapi aku still mengharap dapat makan Big Apple harini. kempunan gilaa dahh oiiiiii. orang orang kampung tolong kasihani lahh saya yang comel ala wangi wangi ni ;)

sekian, terima kasih

Monday, November 15, 2010

finally



Finally, habis jugak final exam aku ^^ so lepas ni boleh lahh relax sakan kan kan ? perlis, here i come ! HAHA tak sabar nak pergi jalan jauh jauh ni *muke excited. ahaha well cuti ni hanya stay at home until my dad said "jum holiday" ^^ haha

well, final haritu ada yang susah. ade yang senang. ade yang boleh laaa. tapi semuanya aku dah berusaha bersungguh sungguh. so sekarang hanyalah berserah dan tawakal jela ape pun keputusan. sebab aku dah berusaha bersungguh sungguh. ouhh ALLAH please help me. please please please pleaseeeeeeeeeee T_T

so timetable untuk cuti ni hanya lah beronggeng sakan, makan makan makan, berehat rehat rehat, hangout dengan kawan kawan tercinta. round round the world ^^ okay semua tu tataw jadi ke tak. terpulang kepada orang atasan je laa okay :P

tu jela kot nak cakap. so byebye part 3. well, hello part 4. to upcoming part 1. heyy im your senior okay. please be respect ^^ *gelimati = geli patu boleh pergi mati. sekian terima kasih daun pisang *asek daun keladi je. so nak tuka plak

Saturday, November 13, 2010

Cost Accounting 1


okay, this is my final paper for this semester. And this paper is quite tough for me cause i dont understand much about this paper, but tonight me and my friend, niesa, will try to cover all the chapters in this subject. Insya-Allah

so to all peeps out there, pray for me & wish me luck okay ! ily ^^