Saturday, November 20, 2010

oloh olohh si Ilyas dah reti jalan. comelll ! *melting


setelah sekian lamaa tak mengupdate blog. harini terasa macam nak update blog. so dengan berbekalkan line internet yang agak shitttoooooo ku gagahkan diri jugak untuk menghupdate blog aku yang dah lame bersawang ni -__-'

entry kali ni nak menceritakan pengalaman beraya haji di kampung tercinta di Kluang. cehhh padahal raya macam tak raya je this year. raya raya ku seperti hari hari biasa, dengan jadual yang biasa, dengan hobi yang biasa dan segala galanya biasa lahh :|

so pagi pagi raya terpaksa bangun dalam keadaan yang gundah gulana *gundah gulana sebab hape pown tatau yang dikejutkan oleh makcik tercinta *heh ! so bangun laa jugak. rupa rupanya beliau mahu saya temankan beliau pergi hantar makanan kat rumah mertua beliau.

so dengan mata yang kuyu tapi tetap comel, terpaksa gak pergi temankan kerana beliau suruh saya yaa SAYA pegangkan anak kedua beliau iaitu Ilyas atau si botak comel ^^ so lepas hantar tu kembali semula ke kampung halaman.

selepas itu barulah pergi bermandi manda di dalam bilik air. grrrr <-- ini bunyi orang menggigil kesejukan yee. so faham faham jelah keadaan air dia cemane kan. so pagi raya mestilah pakai baju kurung. so pakai jugak baju kurung comel warna putih bunga bunga hijau. *aww comelnya kau cik peah !

then lepas mandi tros berlari lari pergi ke meja makan untuk menjamu selera kerana perut sudah buat concert Paramore Live in Perut. so just makan my favourite food that are AYAM MASAK MERAH & KETUPAT & KUAH KACANG. wee ~ benda tu sangat nikmat kalau makan di kampung. kan kaklong dan miza ? HAHA

then lepas kekenyangan. tros masuk bilik on laptop dan online *kan aku dah cakap, raya aku seperti hari hari biasa korang taknak caya* -____- then lepas boring online sebab line macam kura kura tinggal nyawa nyawa ikan, tros terlelap ehh bukan tros tidur kerana merajuk dengan server.

then selepas itu bangun kerana terkejut dengan bunyi panggilan dari si Cajuan. then selepas bangun dari tidur yang tak berapa nak lena tu terus pergi makan *dahh kau jangan nak cakap aku banyak makan. sebab memang aku banyak makan pun*

then lepas makan tu, duduk duduk sebentar dan tengok TV as usual SUKAN SUKAN SUKAN lahh kan. raya pun tengok sukan jugak. haishh. so tengok jeelaaaaaa sukan tu. bila dah agak agak boring tros masuk bilik.

ingatkan nak online, tapi oleh kerana lappy ku dikerumuni oleh cousin cousinku sebab mereka tengok ehh bukan menonton movie. so terpaksa lah biarkan dulu. tunggu punya tunggu skali tertidur lagi daaa *gua rasa ketupat tu ada baca baca laa sebab setiap kali gua makan mesti ngantuk*

so tidur dengan nyenyaknye pukul 6 baru tersedar. HAHA. bangun bangun dan berpura pura buat muka segar macam tak tidur, so pergi depan tengok TV and again SUKAN ! -___- so masuk bilik semula dan mandi dan makan.

as usual lepas makan ketupat mesti ngantuk. tapi tetap jugak gagahkan mata untuk berjaga sampai malam. tapi takde lah malam mane pun. hahah so dalam pukul berapa tah terlelap jugak sebab orang dalam rumah ni tidur awal sangat. so mata pun terikut sama tidur awal.

tu jelaa suasana hari raya haji aku kali ni. takde yang best pun kan ? tetapi aku still mengharap dapat makan Big Apple harini. kempunan gilaa dahh oiiiiii. orang orang kampung tolong kasihani lahh saya yang comel ala wangi wangi ni ;)

sekian, terima kasih

2 comments:

Anonymous said...

apehal apehallll ? jeles kan org je kan. nak ayam mask merah matok :(
-mizaa-

FarihahLicious said...

HAHAHAH. kesah ! nak ayam masak merah maktok balik laa kampung ^^