Thursday, March 31, 2011

Rindu


Hari ini aku keseorangan di bilik
Melayan perasaan yang bercampur baur
Melayan hati yang resah gelisah
Melayan kepala yang sangat sakit
Tetapi aku gagahkan juga diri untuk mengulang kaji pelajaran
Untuk menghadapi test yang akan datang dan juga update blog

Sesungguhnya aku.....

Mahukan dia
Sesungguhnya aku sangat mahukan dia
Rindukan dia
Sesungguhnya aku sangat merindui dia
Sayangkan dia
Sesungguhnya aku sangat sayangkan dia
Memerlukan dia
Sesungguhnya aku sangat memerlukan dia
Mencintai dia
Sesungguhnya aku sangat mencintai dia

Aku rindukan gelak tawanya
Aku rindukan senyumannya
Aku rindukan raut wajahnya
Aku rindukan cara percakapannya
Aku rindukan cara dia melayani aku
Aku rindukan cara dia berjalan
Aku rindukan cara dia menyakat aku
Aku rindukan semua yang ada dalam diri dia

Okay sangat rindu dengan dia :/
Hope next week dapat jumpa dia.
Can't wait actually but at the same time
takut dengan paper2 yang mendatang ni
Ouhh sorry entry ni sedikit jiwang

Aku rindu setengah mati kepadamu
Sungguh ku ingin kau tahu
Aku rindu setengah mati
Kepadamuuu :')

Post Again


Im stressed now. So fucking stress ! Bayangkan hujung minggu ni ada TIGA testsssssssss. And semuanya subjects yang tak macam BANYAK pulak kene study kan ? Betul lah kata Miss Zarina "which paper will you sacrifice for second test ?" *sigh*

Nak taknak kene laah study. Okay I admit yang otak aku dah tepu habis dah sebab study Macroeconomics je. Padahal malam tadi dengar ceramah, ustazah kata otak kita bley tampung 300 ribu kot KEMAHIRAN. If tak silap lah.

Farihah, ni baru satu subject je. Kan otak mampu tampung banyak banyak kemahiran. So kene laa struggle sikit. Jangan laa fikir penat penat penat. Semua orang pun penat kot. Tapi if nak berjaya kene lahh berusaha. Takkan nak duduk goyang kaki je kot :)

Ikut kata hati kecik kau dan niat. Yang penting semangat tu kene ada. Tapi jangan semangat je tapi tak buat memang tak jadi hape lahh kan ? Hahaha. Okay now ngah berehat untuk mempositivekan balik pemikiran aku ni.

So saje je post entry kat blog ni sambil dengan lagu Doaku by Haddad Alwi supaya hati boleh rasa tenang sikit :') Ya Allah berikanlah aku sedikit kesenangan untuk menuntut ilmu. Ingat Farihah ! Jangan study sebab nak lulus exam je. Kene study kerana Allah.

If tak nanti ilmu tu sendiri taknak tolong kita. Think positive. You can do it no matter what ! Do the best girl :) Chaiyok chaiyokk ! Empat paper je pun. Takde masalah punya lahh kan ? Baiklah ! I'll try my best. Wish me luck everybody !

Test 2 (Ayaiyai)
1) Macroeconomics (Saturday, 2 April 2011)
2) Computerized Accounting (Saturday, 2 April 2011)
3) Financial Accounting 4 (Sunday, 3 April 2011)
4) Lab Test Excel (Friday, 8 April 2011)
5) Cost Accounting (Saturday, 9 April 2011)

THANK YOU !

Monday, March 28, 2011

What The ????


Okay semalam aku pergi dinner faculty. Pada mulanya memang lah taknak pergi kan sebab macam malas gilaa plus takde baju. Then member member ni pujuk suruh pergi jugak and decided to pergi lah kan even macam malas gilaaaaa that time.

Aku pergi pun sebab kesiankan sorang ni sebab dia takde kawan nak pergi. So as a "friend" aku pergi lahh kan. Tibe tibe mulanya semalam dia kata taktau lagi pergi ke tak and aku pun macam "Ouhh Okay".

Mulanya macam quite bengang jugak lahh kan sebab dia cakap macam tu. So just think positive sebab ramai lagi kawan ada. Then maghrib tu dia text pegi bila semua. Aku ingatkan dia taknak pergi. So aku pergi jela dulu dengan budak budak class aku.

Masa dah nak sampai kat dewan ni dia text cakap dah gerak ke belum so aku pun jawab jela dah. Sebab dah memang dah gerak kan. Lepas tu tiba tiba jumpa dia kat dewan. So just tegur jela macam biasa. Tapi dia pergi dengan classmates dia. And im okay with it. Sebab cakap dalam hati "okay laa dia ada teman"

So aku just makan and lepak lepak dengan classmates aku and so do dia. Then bila dah habis dinner semua tu then after balik college sudden ada orang tanye "korang gaduh ke ?" and I was like "apehal ?"

Lepas tu that orang cakap "cuba tengok status dia" and i was totally shocked ! And DAMN ! Sekali kena macam tu an. I wass ARGHHHHHHHHHH !!!! Asal plak kene macam ni ? Dah dia kata taktau nak pergi ke tak an. So aku jugak ke dipersalahkan ?

Okay honestly memang statement tu menyakitkan hati. Tapi malas nak layankan sebab nanti akan jadi makin teruk. So just duduk diam and silently. Jangan fikir about that prob just focus in your test yang belambak hujung minggu ni. Sebab TEST tu lagi PENTING !

And buat sesiapa yang terasa tu sorry lah yee. Sebab blog ni jelaa satu satunya tempat aku nak meluahkan perasaan aku sebab nak cerita kat orang, bukannya diorang denga sangat kan. So just lepaskan marah, geram, sakit hati kat sini je. Siapa makan cili dia terasa pedas kan ?

KBye !

Wednesday, March 23, 2011

SPM

Hahahha hari ni result SPM keluar kan ? Batch lepas cousin aku ramai yang amek SPM. Ada 7 ke 8 orang semua sekali termasuk cousin belah ibu and abah. And diorang dapat good result even not the best pun. But still okay kan ?

So nak say ZILLIONS CONGRATES to :
1)Ani
2)Azri
3)Haziq
4)Farhana
5)Apis
6)Ajab
7)Azmi

And tak lupa jugak kepada semua yang amek result SPM this year. Congrates saya ucapkan. Jangan lah sedih dengan apa yang korang dapat tu. Korang sepatutnye bersyukur sebab you get what you deserved ! So chill la beb !

Lepas ni dah masuk tertiary level iaitu alam University. Lagi susah okay ! Full with assignments, tests, quiz and all that yang akan buat korang LAGI stress dari amek SPM. So just chill je okay ? Have fun with it ! :)

Tuesday, March 22, 2011

Teehee

Sorry blog sangat serabut buat masa sekarang ni. Sebab contractor saya sedang busy. So dia tak dapat nak tuka layout blog and all this things. So harap maaf yee if korang tengok blog aku ni serabut gilaaaaaa

Saturday, March 19, 2011

Heyya

Heyya lama tak update blog. Bukan sebab busy sangat pown actually sebab taktau nak cerita apa plus server kat UiTM tu slow gilaa macam kura kura. So bila dah server macam tu automatic aku pown akan jadi slowwwwwwwwwwwwww.

So post kali ni takde benda nak cerita. Just nak cakap yang aku still hidup lagi even blog tak update sangat pun. So kepada fans (cehh perasan) aku, jangan risau. Aku still okay je. Terima kasih kerana caring. Terharu aii (geli jee)

Kbye !

Friday, March 4, 2011

Melaka

Hahaha title MELAKA again ? Now aku if lepak, ke overnight ke memang Melaka jela tempat aku melepak sekarang ni. Nak pergi jauh jauh taktau nak pergi mana besides duit pun tak berapa nak banyak. Hehehe. So last tuesday aku pergi overnight to Melaka. WOW !

Lepas je habis test Macroeconomics aku terus shoot pergi Melaka. Bersama siapa ? Faham faham jela ye bersama siapa, Hehehe. Gerak dalam kol 0930pm kot lepas tu lepas tu lepas tu kan kan kan kitorang sampai Melaka dalam pukul 1200am. Pelik tak kenapa boleh lama gila ? Sila cakap pelik cepat !!!!!!

Sebab kan sebab si dia konon nak tunjuk engine turbo kete tu laju, so lepas je tol Tangkak tu dia boleh pegi shoot punya laju sampai masuk lorong Johor Bharu. Hahaha. So maknanya kitorang salah jalan lah kan ? So terpaksa lahh pusing balik. Tu yang jadi lama tu.

Time tu masing masing memang dah lapar. Last last singgah R&R makan kat situ je. Hahaha. Aku tak berapa nak makan sangat lah kan. Sebab selera tak berapa nak ada. So just makan sikit je. Bila dah sampai Melaka tu dah taktau nak pergi mana sebab semua dah tutup.

So just round round satu banda Melaka tu dengan menggunakan kaki sahaja. Konon konon tu exercise di waktu malam lah kan. So dalam pukul berapa tu lepak Mcd kat Taman Buaya tu (tempat biasa & wajib lepak) so makan makan and tengok bola kat situ ^^

Dalam pukul 0630 tu sampai lah semula ke UiTM Di Hatiku. Ingatkan nak melepak sampai ke petang. Tapi oleh kerana ada class pukul 0800am tu so terpaksa lah lepak sekejap je. Takpe nanti hujung bulan maybe jumpa lagi. Mari A Famosa Resort ramai ramai !!!

Hari Rabu tu memang hari yang memenatkan. Mane taknye. Class dari 0800 until 0500. Pueh den nak pergi class haa. Dengan mata yang rabak dan badan yang lembek. Gua pergi jugak class sebab azam gua taknak ponteng2 class dah. So nak cakap yang gua berjaya menggagahkan diri gua untuk pergi ke class hari tu. HAHAHA

Tu jela kot nak membebel dalam post ni. Ouhh ya test gua overall was O-KAY je. Gua dah buat yang terbaik. So gua harap gua dapat result yang cemerlang laa sebab azam gua sem ni DEAN LIST ! Hahaha kawan kawan tolong doakan gua yang impian gua tu tercapai tau tau ! Terima kasih :)

Byebye,
FA