Wednesday, December 31, 2008

happy new year 2009!!!

yeay!! 2009 bakal menjelang. so bye bye 2008 :) anda akan ditinggalkan dengan 1000 kenangan :) so 2009. new life new wishes && new stuff lol! so hope my wisheh on 2008 will come truth!! ouhh GOD please help mee :( i really2 want to get good result on SPM so please makbulkan doa2 sayee!!!

hee :)

so malam ni tataw nak bwat ape. maybe celebrate new year di rumah jea kowt. malas mau kuar. kawan tade sume gi PLKN soo just celebrate new year di rumah

so HAPPY NEW YEAR GUYSS!!!

fall for you :(

Secondhand Serenade - Fall For You

The best thing about tonight’s that we’re not fighting
Could it be that we have been this way before
I know you don’t think that I am trying
I know you’re wearing thin down to the core

But hold your breathe
Because tonight will be the night that I will fall for you
Over again
Don’t make me change my mind
Or I wont live to see another day
I swear it’s true
Because a girl like you is impossible to find
Your impossible to find

This is not what I intended
I always swore to you i’d never fall apart
You always thought that I was stronger
I may of failed
But I have loved you from the start
Ohhhh

But hold your breathe
Because tonight will be the night that I will fall for you
Over again
Don’t make me change my mind
Or I wont live to see another day
I swear it’s true
Because a girl like you is impossible to find
It’s impossible

So breathe in so deep
Breathe me in
I’m yours to keep
And hold onto your words
Cuz talk is cheap
And remember me tonight
When your asleep

Because tonight will be the night that I will fall for you
Over again
Don’t make me change my mind
Or I wont live to see another day
I swear it’s true
Because a girl like you is impossible to find
Tonight will be the night that I will fall for you
Over again
Don’t make me change my mind
Or I wont live to see another day
I swear it’s true
Because a girl like you is impossible to find
Your impossible to find



haiyaa tiyap kali denga lagu neh tingat kat sumone :) iaitu ikah!
ikah wehh tiyap kali denga lagu ni ann tingat saat2 kite bersama sama :) miss that time soo much!! bile kite nak macam tu lagi?? rindu gile ouhh! farihah slalu terbayangkan mase kite bual2, jalan2 sume laa :)) patu tetibe rase sedey gile ;( balik cepat okay! naty bley meet! :)

bored !




yeasterday i have doing nothing. just ym wiff my cousin & friends :) and then text messaging wiff love one ;) then atok sedara datang beramai2. its my job tolong2 ibu kat dapur hohoh anak yang rajin la katekan. cewahh! then malam tu try nak eksperimen rambut, then tepotong rambot yang blah depan tros jadi buruk gilaa! shit! slah potong :(( yaww to ani,azri,fana,apis,haziq,azmi,ajab congrates for your PMR :) korang memang terer!! memang btowl2 bersaing lahh :)) ehm berkenaan nan cite potong rambut tu *haha gelak jap terlari dari topik* then aku mandi && sap pict. hasil pict tu kureng mamuaskan cuz ta nmpk hasil potongan tu :P ayaiyai! gile jea aku neh. nati nak gi bela balik rambut neh. bwat rebond jelah tros :) weee gile jea ann! bye bye!

hasil potongan rambutku yang buruk :


Monday, December 29, 2008

ikah thankies dear :)

ahhaah :P ikah masheh sangat sangat knalkan dye kat farihah
jasamu tidak ku balas :PP eiyy rindu gila sama kamu
balik malaysia cepat cepat okay!! mau gossiping sama kamu!!
ikah ika ikah i misss youu!!!

muwah muwah ;)

Saturday, December 27, 2008

18 December 2008

kol 11 : kitorang mandi & siyap2 gi banda. yang gi banda ngan aku ialah cousin2 aku :) kitorang rancang nak tengok wayang :) so siyap2 cepat patu abang sedare antakan kat kluang parade.

kol 12 : gi tengok tiket wayang cite histeria. kitorang amek kol 2 punye. :)) patu gerak gi MB kat BCB.

kol 12.30 : katne? b da sampai da :)
kat MB neh.. b katne?

kat BCB neh. nak gi carik mesen ATM. ade ta kat cni?
tataw la yunk :P
ala cni tade la kene gi bank sane. nak ekot ta? kalau nak ekot b amek kat MB
nak nak :)

then kitorang gi bank yang jauh tu agaga :P aku neh da ler takut melintas. mase nak melintas tu dye tarik tangan aku. hohoh sweet jea kowt :P
so sye da amek duwet kitorang gerak gi kluang parade jea :P jalan jalan.

kol 2 : gi kat wayang.
sayang mau popcorn ta?

bley gak. b gi la beli.
okay :)
bf aku neh gi la beli popcorn besa & air coke kowt lupe arr :P
patu tenguk wayang sesame :)) dalam wayang sejuk gile khavi so dye pegang tangan aku tapi tangan aku bukan maken panas tapi maken sejuk && bertambah2 kejang cuz tangan dye pown sejuk jugak :P


dalam kol 4 kitorang abes tengok wayang then jalan jalan kat KP :) dialog yang aku nan dea adek ckp ialah :

b kite nak gi mane ni?
tataw laa.
b neh asek tataw jea. kate dok cni lame
b lupe la yunk. dulu tade kluang parade neh

eleh yela tu!

kitorang jalan pusing2 KP tu. patu jmpe cousin patu bepecah balik :P
patu masuk satu kedai neh. tengok2 rantai. then dye blikan aku rantai pict bear :) cumel sangat! masheh sayang! :)
dye cakap kalau rantai tu putus siyap la :P ahah :
)) baek boss! owang akan jage rantai neh BAEK PUNYEEE!!!

then patu lepak blakang KP jumpe lah cousin2 kat sane :) fana meet nas, miza meet harm, ada meet kawan dye tataw nape. nonen?? tade sape.. aku? jmpe hubby aku lah.. then tetibe dak2 myspacers kluang dtg kat tmpat kitorang lepak. da macam gathering da. haha sangat besh mase tu!
patu kitorang snap2 pict kat sane :) banyak gak tapy pict aku buruk cuz angen tiyup kuat.
jelesh nan fana cuz ehem ehem nan bf dea :PP rugi gile ta dpaat buwat nan hubby akuh :((

then da nak kol 6 kitorang gerak gi BCB plak. masuk kedai teddy. ku pikir mau belikan adek aku teddy tapy dye lak yang blikan aku teddy. agak mahal and agak besa la.. name teddy tu MR.IZUDIN :) shayang mr.izudin ketat ketat! selalu tidow nan mr.izudin kan kan! :)
then dalam kol 6 kitorang balik. mase nak balik
mcm nak nangesh cuz tataw bile nak meet dye lagi. aku salam then cium tangan die.
patu bagy flying kiss jea :)
patu balik ke rumah masing masing..

ouh sangat indah tyme tu cuz dapat jmpe dak2 myspace kluang. sume knal aku wah bangga! *senyum bangga hohoh ta ley lupe time tu :))
harap dapat jumpe korang lagi

itu je mau gitaw
bye bye


neh pict pict yang korang dapat tengok :))

Friday, December 26, 2008

tagg tagg tagg :)

1. Apakah benda yang paling penting dalam hidup kamu?

of course handphone :)



2. Apakah benda terakhir yang kamu beli dengan wang sendiri?

selalu gune duwet sendiri jea but da latest topup kowt :PP


3. Di manakah tempat impian perkahwinan kamu?

alam fantasy please :)


4. Berapa lama anda rasa hubungan kamu berkekalan?

until the day i die :P


5. Adakah anda dilamun cinta?

yup yup. :)


6. Di manakah restoran terakhir kamu makan malam?

restoran pe tah lupe lorr :P



7. Namakan buku terakhir yang kamu beli?

tiada lagi buku :)



8. Apakah nama penuh kamu?

Nuraini Farihah Binti Abdullah. remember please



9. Kamu lebih senang dengan mak atau ayah?

of course both laa


10. Namakan seseorang yang kamu ingin jumpa untuk pertama kalinya dalam hidup anda?

AVRIL LAVIGNE!!!



11.Sebutkan 8 nama sahabat yang paling rapat dengan kamu? ( in no particular order )

1. ikah

2. fazrina

3. hanie

4. izudin

5. haki

6. yan

7. sharil

8. zack

*nama2 yang ta disebut harap maaf! anda sekadar kawan biasa :)


12. Adakah kamu mencuci pakaian anda sendiri?

no laa. washing machine yang basuhkan


13. Tempat yang paling seronok kamu mahu pegi?

DISNEYLAND!!


14. Pelukan atau ciuman?

nak both!


15. Butirkan 5 perkara tentang orang yang tag kamu

1. my besties

2. ske gile same cat :)

3. good cous la babe!

4. kecil kowt

5. cute



16. 8 perkara yang amat saya gilai

1. phone

2. camera

3. hangout wif my bestie

4. text messaging :)

5. chocolate

6. ice-cream

7. holiday

8. myspace n etc.



17. 8 perkataan yang sering di ucapkan

1. aiyayai

2. huhu

3. yup yup

4. okie dokie

5. aaaa

6. ngee

7. ouhh

8. boring



18. 8 buah buku yang paling terbaru dibaca

1. remaja

2. pamplet bley??

3. comics

4. akaun book :)

6. newspaper :PP

7. g3

8. gila gila

*ta minat bave buku. tapi kalau bored baru bace :)



19. 8 lagu yang saya boleh dengar berulang kali

1. Fall For You - Secondhand Serenade

2. What About Now - Daughtry

3. I Will Be - Avril Lavigne

4. I Want To Spend My Lifetime Loving You - Tina Arena & Marc Anthony

5. All I Ever Wanted - BassHunter

6. Cela - Boneca

7. Hanya Kau - The Siblings

8. Paralel Worlds - Elliot Minor <-- lagu ni agak bising tapi besh!



19. 8 perkara yang saya pelajari tahun lalu

1. more mature

2. be responsible

3. be more open

4. more focus on study

5. jangan membazir

6. always kene mara so be strong

7.

8.

*tataw arr nak letak pe lagi

20. orang untuk di tag

1. ikah

2. nana <-- nana tataw la nak letak pict ape :P

3. ani

Friday, December 12, 2008

HOT.FM mini jam :)

wee this saturday ade hot.fm mini jam :) so nak pegi nak jmpe MEET UNCLE HUSSEIN && FAFAU.. ta saba mau jmpe dorang agagga :D so sesape nak pegi meh lerr tarahal bley meet kat sane ann :P so dak dak area johor meh ler turun segamat tangok hot.fm mini jam :)
kite jamming beramai ramai! yeah! err opss telebey suda ahahah so kay lahh bye bye ;)

Thursday, December 11, 2008

yeah!!!

today my cous dtg :) so ta bored sangat cuz ade teman nak bebual && mengomel ngomel :) hee. arini tade pape plan lagi ehmm tapy maybe ptg kang mau lepak dataran then gi bli topup :P mau text ngan orang tersayang. die dah bebel bebel soh beli topup cepat :D arini bangun bangun tengok cousin da tercegat kat umah :P hee today im feel happy but still hav a lil bored :) errr tu jelahh kowt mau gitaw dulu. later post lagi pape yang happening okeh! daa ;)

Tuesday, December 9, 2008

LuluLala :P

ergghhh! today amat amat memboringkan. bangun bangun then tlg ibu buat keje *cehh konon konon rajin* ahaha :P then have a lil breakfast ;) then tlg ibu lagi kat dapur :P rajin gilaa i arini :) pas abes bwat sume tu just relax kat atas && text wiff my boy :) ouhh dear i miss you! bila na meet? :( then maen dengki dengki ngan die! *ouhh sangat happy! macam die ade kat sbelah ahaha :PP then tunggu adek slesai maen internet patu turn i lak && type sume neh. later mau mandy :P ta mandi lagi nehh tros dok ngadap blog haha :P tata!

Monday, December 8, 2008

rindu dak tecik nehh!

video

tingtong!


1) sunway lagoon :)
2) wedding cousin

4 hari 3 malam

shit! dok kat kampung sangat sangat bosan! tataw nak bwat ape kat sane. nak on taley nak gi banda pown taley! vuduh vuduh! gile ta suke dok kampung! bosan bosan *termenung jap ary jumaat smpai patu mlam tu gi uma paklong tgk anak die nikah! ouhh aida kamu lawaa sangat!! terpegun i! :) then esoknye gi tgk die sanding :) ramai gak orang dtg siyap slipe aku hilang! upenye ade budak buduh pakai tanpe kebenaran aku! f**k! then balik uma matok tidow! petang tu tgk dak2 kmpung maen baling2 tin. shit! kene sliper kat aku even aku ta maen! shengal btowl! sakit lahh menong! patu ari ahad ta bwat pape. mau gi banda tapy mcm ta besh je gi banda ari ahad :P so ary isnin balik uma. dalam kol 1 lebey smpai uma dalam keadaan hujan yang besh ! huhu :)
so pas smpai uma mak wiha [cousin] dtg uma lepak2 cni :) then ptg tu barulahh on && tuka sume kat blog neh :) then off!

Friday, December 5, 2008

sunway lagoon yang besh :)

smalam gi sunway besh giler!
gi water party memang besh! berjoget joget macam owang gile patu jmpe mamat2 enshem ahaha :PP *miang btowl~! gerak dari skewl lmbt 1 jam ! heh! patut gerak kol 7 tapy gerak kol 8 cuz ckgu lambat smpai! mase tu dak2 sume da bising cuz gerak lmbt. patu da gerak mase da smpai tangkak bley plak air-cond bas rosak so pacik bas tu benty kat kedai servis kete btowlkan air-cond. kitorang menyirap jea mase tu! nak maki pown ade gak. da laa gerak lmbt patu bley benty2, then da siyap patu kitorang benty kat ayer keroh makan makan! ;) aku juz bli 100plus n lolly n chewing gum je :) ta mkan pape pon! patu snap2 pict ngan eizhar kan kan ? kite snap pict kat buai kan :) huhuh patu troskan perjalanan! pacik bas tu bawak berhemah aka lembab nak mati dye bawak :)
so dlm kol 1 kitorang smpai kat snway pyramid. lompat lompat suke :) patu gi tros kat snway lagoon. ramai gile orang dtg sane. orang arab pown ramai dtg melancong :) then mule mule gi yang wet dulu. so mandy mandy tetibe ade budak tu says 'kak kak nak tube ta? kitorang da ta gune lagy.' so kitorang says yes yess! patu kitorang mandy ngan tube yang besa tu :) patu engat nak gi dry punye skali shit! tutup cuz ujan! mase tu memang bengang pown ade gak. so ta dpt gi yang dry pnye kitorang gi masuk snway pyramid patu makan kat kfc :) patu ngah makan makan tetibe ade due orang mamat tu tetibe dtg *enshem ouhh! tergude i! :) dye lawak gile. rupe2nye dye jual perfume. dye sembur perfume tu kat aku ahaha aku wangi weh :) hee patu ckgu aku bli perfume tu :) da penat makan kitorang gi jalan2 dlm kol 8.30 kitorang gerak balik segamat :)
penat but puas :) dalam kol 1 lbey kitorang smpai segamat cuz byk brenty mase otw :)
so dlm kol 2 aku tidow :) zZzzZzz

Tuesday, December 2, 2008

esok kene pulang buku text!

waa penatnye! esok kene gi skewl balik kene pulang buku text!
tape tape patu nak pegi hangout ngan kawan kawan gi bli tee and whatsoever! ehehe :)
so tu jela kowt nak gitaw tuk arini tapy arini sangat sangat sangat bosan
nak kuar tapy malas ajak kawna huhu
so kuar esok jea ngan dowang :)

Monday, December 1, 2008

prinsip perakaunan

ouhh shitt! akaun paper 2 susa gile nak mati~! penat carik idea cmane nak settlekan soalan tuh!! las las dapat jwb sket je! aaa aku engat akaun paper 2 soalan num 2 tu kua penyata pendapatan n kunci kire2 tapy kua soalan kelab yang susah gile babi tu!! ouhh shit shit! aku engat nak score A1 tapy maybe nak dpt A2 pown susa kowt :( tapy tady my mami ckp graph maybe turun! and i hope soo! ehehe :P weee yg pntg im flying now cuz i already fnish my examination. so aku bley bwat ape yang aku suke now! yey!

-Farihah-

Saturday, November 29, 2008

first time masak :P

haaa arini aku first time masak :PP aku kene masak cuz ibu aku pening pale.. die aja aku cemane nak masak ikan goreng :D aku masak telompat lompat cuz takut tekene minyak yang tepercik percik tu hahah lawak gile *shy patu aku masak ikan masak pe tah aku tataw tapy bahan bahan die mak aku yg masukkan.. aku tinggal masakkan jep ahhaha act aku ta suke masak tapy tadi terpakse masak ngee! so arini tu jela yang besh untuk diberitahu
hohoho && to my cousin ika bile mau cal ?? rindu weh!

-Farihah-

Friday, November 28, 2008

Sunway here i come!

ngee 4 disember nie aku nak pegy sunway same ngan kawan kawan class aku :)
kire nie rombongan cik kiah laa gi sane
tapy aku ta masuk sunway lagoon sebab aku siyan kat kawan aku
die ta masuk sunway lagoon so aku teman die gi jalan jalan kat sunway pyramid :)
so sape sape terserempak ngan aku kat sane jangan la buwat buwat smbong lak ehh
tego jea :P even aku ta knal korang aku tetap say 'hye' kat owang tu kalau orang tu tego aku :)
so jangan lak kate aku smbong kalau aku ta tego korang
korang kene tego aku dulu cuz aku bukan kenal muke muke korang ann :P
so jmpe kat sane jela ehh.. bye bye

p/s : ouhh my bf dtg la snway pyramid :) nak dating dating ngan u! tapy u exam lak :( tape tape kalau nak dtg gitaw awal2 oke!


-Farihah-

Boyfriend :))

ngee tataw nak cite cemane
i hav boyfriend now && i love him sooOoo much :)
dye tua dary aku setahun :P
kenal ngan dye last year kan sayang :D then patu start rapat rapat rapat :PP
patu he became my dear diary && all my secrets i will tell him aite dear? ahaha
errr dye sangat baik && caring gile gile
die ta penah mara aku even aku slalu buat dye sakit hati soryy yeh b :)
then suke kalau time dye cal cuz dye suke buat lawak vuduh die tu hee :P
it makes me soo happy :) thanks sayang! patu kalau bab stdy lak kalau aku tataw or ta paham aku always tnye diee
patu die suke jwab "alaa owang lupe la yunk..da lame da ta skewl" geram jeaa grr!
hahah tu jelahh kowt mau gitaw kat satu dunia haha
oke daaa


-Farihah-

OMG!! akaun suda dekat

ngaaa!! paper akaun da dekat tapy aku stdy ta abes lagy :((
*stress ouhh farihah please calm down :) oke da.. grr akaun adelah sbjek last aku tok SPM tahun ni..
so aku kene prepare betul2 snjate aku tuk masuk kat dalam dewan peperiksaan naty :)
*whisper nak score A1 nak score A1 huhuh mintak2 dapat ape yg aku nak nehh
wee aku sangat bosan pade ari ni stelah tataw nak bwat ape :P
so aku on blog dan type type pape yang aku rase nak type :)
so korang bace jelahh okies!
daa

-farihah-