Thursday, May 28, 2009

the negative of me 2

  1. paling ta suke kene kongkong
  2. ta suke kene bwat keje yg aku ta minat
  3. ego yang sangat2 tinggi :D

Wednesday, May 27, 2009

aritu aku ym nan mamat atas neh. name dye MARCELL :)
honestly dye cute gila laa :P dye dok sabah :D ann marcell :P
aaa slalu gak laa ym nan dye. but just as a friend jea.
lebih2 tarak ehh :D
tu je nak gitaw :P

Saturday, May 16, 2009

Thursday, May 14, 2009

medical checkup

hell yeahh!
today i went to hospital to do my medical checkup


so aku pegi dalam kol 1 lebey wiff kakya then tgk kat papan tanda 'waktu beroperasi 8.00-1.00.'


then aku pown cakap haiyaa pnat je dtg. then kakya ckap dorang ngah rehat laa. kol 2 dtg balik.


so we went for our lunch kat area2 ctu gak laa. makan nasik ayam and hampeh aku ta abes!


tataw nape ta bley abeskan


maybe takut untuk medical checkup kott


ahaahha :P. so pas makan gi la hspital tu balik


then around 2++ sumthing baru bwat medical check


here it goes :)


mase pas bwat ujian urinary tuu kitorang dapat num giliran lagi satu. its num is '3048'


then we waiting and waiting and waiting. skali da sampai pkul 4 kott tade gak num aku dipanggil


then kitorang decide gi tanye nurse tu the tanye laa
rupenye num tu tade kene mengene pown nan kitorang


hanya sekadar hiasan


hampehh je kitorang mase tu. da la ngantuk plus penat plus boring cuz orang makin ramai datang ctu
then aku gi check mate and shitt mate aku sbelah kanan teruk gilaa. langsung ta nampak. sume kabur abes. just num yang atas sekali and yang second besa je aku nmpk. yang laen langsung ta nmpk. kakya kate ape yg aku sebut sume salah. num 0 jadi num 6 and 5. hahahah :P but bile test blah kiri aku laju je sebut. waa aku da rabunn :( kene pkai spek laa camni. but nak pakai lenses jea :)
then gi pam darah. amek berat patu gi amek tinggi. berat aku 47kg wokkk! berat gilaa. then tinggi 156 jea? aiseh rendah abes..
so pas abes tu teman kakya jmpe membe dye patu balik.
patu ptg tu kuar balik gi balik uma amek surat tawaran cuz dktor nak surat tawaran yang ptostat pnye. so esok pepagi kene gerak gi hspital balik utk amek result aku tu sumee
thats all :P

Wednesday, May 13, 2009

mimpi mimpi mimpi

wahh aritu aku mimpi ular besa kaler itam.
pe maksudnye yeh?
kakya kate aku da gatal nak kawen.
popo pown cakap bende yang same gak aku da gatal nak kawen.
but org dlu2 ckp kalau mimpi ular tu maknenye ade org nak datang meminang
hahaha aku pown konfius mane satu neh
but tu sume just kepercayaan org dlu2 jea ann
taley nak caye sangat
jodoh pertemuan di tangan tuhan :)
so tamau caye!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
aku mude lagi weh nak kawen2 nehh. huuhuhu
gile je aku nan mimpi2 tuu
*sekadar mimpi sahaja*

Sunday, May 10, 2009

HAPPY MOTHER'S DAY

ibu ibu engkau lah ratu hatiku :)
happy mother's day laa ibu
sorry tade present nak bagi
ngah kekeringan :)
neway farihah ucapkan selamat hari ibu buwat ibu2 yang ader di dunia ini :)
ibu lahh super duper woman yang tiada tandingan :P
nak mintak maaf kalau selama farihah hidup ader bwat salah kat ibu ke same ade sengaje ke ta sengaje nak mintak maaf dari hjung rambut sampai hjung kaki :)

I LOVE YOU PUAN NORMALA BINTI OTHMAN

the negative of me ;]

  1. impatient person ;P
  2. easy to give up :(
  3. easy to fell sick
  4. minimum self confident
  5. kuat merajuk
  6. senang mara kott
  7. always nak menang jeaa :)
  8. dislike sharing anything weiff evryone except kalau aku yang nak share
  9. choosy kottt
  10. pretty cerewet laa
  11. kuat bebel kott
  12. suke membazir [haishh]
  13. quite lazyy gurl
  14. cepat rasa boring nan orang
  15. obsess nak kan sesuatu [haha]

Thursday, May 7, 2009

thanx abah:)

tengkiu tengkiu tengkiu cuz belikan laptop tok farihah :)
suke gilaa even ta dpat laptop idaman kalbu :P
tape laa asal dpt laptop yg ade ciri2 yang farihah nak. hoooraayyy!
so skunk aku da ta boring lagi kat uma cuz bley layan the sims 2 hahah :P
bley on the line secare private huhuhu :P tade sape dpt ganggu :P

*thanx*

Tuesday, May 5, 2009

taggie taggie


1. Anda rasa anda hot?
nope laa. bese bese jea



2. Upload gambar kegemaran anda.


3. Kenapa anda suka gambar ini?
cuz kitorang dapat kumpul balik :)

4.bila kali terakhit kamu makan pizza?
one week after my result came out kott

5. Lagu terakhir yang anda dengar?
thinking of you - katy perry

6. Apa yang sedang anda buat selain daripada selesaikan tag ini?
layan myspace. hahah

7. Selain nama sendiri, anda suka dipanggil dgn panggilan apa?
'peah' kott. cuz dak skewl panggil peah. so sampai skunk still lekat name tu. sampai ckgu2 pown panggil peah suda. then cousin pown ramai gak yang panggil peah. haha. then family pown da terikut same.

8. Tag lagi 6 orang :

ika
ani
kakya
fana
kaklong aisyah
everyone who has blog

*Soalan seterusnya ada kaitan dengan orang-orang yang anda tag…



9. Sapa No 1 pd anda?
cousin cousin cousin and my besties diary kott. miss her a lott laa

10. Orang nombor 3 ada hubungan dengan sesiapa?
cousin oso. haha

11. Kata sesuatu berkenaan dengan orang nombor 5.
dye pandai kott.

12. Bagaimana pulak dengan orang nombor 4?
dye comell :)

13. Siapakah orang nombor 2?
cousin lol.

14. Bagi pesanan pada orang nombor 6?


bwat la tagged nehh. :)

Friday, May 1, 2009

sambungan semalam

haishh okay
nak cite nehh
aku dapat uitm. itu aku da suke da. da hooray2 da dalam hati
but skali tgk dpt uitm mane and guess what?
aku dapat Universiti Teknologi Mara Segamat.
shitt btowl!! aku harap sgt dpat melaka but dapat kat segamat jugak
aiseh baru nak try jauh2 dari family. las2 ta dpt gak. jauh sket jea dari family.. waa ta suke nye!!!!!!!!!! but seb baek aku dpt course yang aku da trget nak iaitu DIPLOMA PERAKAUNAN.
aku nak amek sampai master :P insyallah!!

doa kan aku taw taw!!!

to budak2 yg dpt uitm segamat tu kite jmpe kat sane jela ehh!!!

daaa

LAPTOP!! cepat la sampai! aku benci gune pc nehh. lembab gila babeng!