Monday, December 14, 2009

one week at kampung

MONDAY

sampai di kampung. aku balik kampung naek train. supposed train sampai kol 4 but kol 5 baru sampai. as always train always lambat oke. then sampai kampung da kol 6lebey. paksu aku amek di station dye. then meet idris nan matok. idris kamu da botak ta cool and hensem okay !! then sampai di rumah aku melepakkan diri di lua tgk dak2 situ plus cousin2 aku maen baling2 tin. cool but i don't know how to play that game. ha-ha. so aku tgk jela. malam tu cousin2 aku ramai tidow uma atok. hell yeah because kitorang ade thats why dorang tidow uma atok. kalau ta tadenye dorang nak tidow :DD

TUESDAY

ehmm dok rumah je kot. maen game di laptop. yela nak on da taley cuz sane pnye line FUCKING slow. then petang2 tu cam bese tgk diorang maen game yang same. diorang ta bosan ke ehh maen game yang same. kalau aku hehe boring sudaa. malam tidow cepat cuz boring sgt kott tade bwat ape.

WEDNESDAY

macam hari2 smalamnye jugak. same jee dari pagi sampai ptg. hoho. ehmm malam tu cousin aku ramai tidow uma atok. so diorang maen game and story2 about something interesting. petang tu fatin call cakap nak datang uma atok. so i pown tunjuk area jalan :) then meet kat uma atok. dye datang nan kawan dye :() fatin rindu gila wehh kat u ! then bual2 cite tentang zaman dahulu kala. haha :D but fatin kejap je datang cuz dye kene anta kawan dye gi keje. isokey but laen kali datang la lame2 sket :) then malam tu kacau budak2 yang ta knal. haha sume adek aku pnye plan. so i just denga jela diorang kacau haha :D it was fun but ade sorang dak tu mulut cam SEYAL nak maki ta tentu pasal padahal kitorang da cakap baek2 dah. hot hot hott && spicy !!! hahah. but that night kitorang tidow lambat. engat tanak tidow sampai pagi but khamis tu nak hangout nan diorang. malam tu kitorang maen game and bebual2 and gelak2 sampai kene mara nan matok cuz ta tidow lagi. hahah sorry la matok. malam tu kitorang jadi guard lol di rumah kamu ! but dalam kol3++ sorang2 tidow. haha. aku tidow dalam kol 5 camtu laa. then pagi bangun kol 9lebey kpale berpinar2 cuz ta ckup tidow. hahahah

THURSDAY

dalam kol 2.30 gerak gi hangout nan cousin. mule2 ramai nak ekot but last2 3 orang je pegi. hoho. gerak gi kluang parade along anta. thanx along !! then meet ilya :) ilya sumpa rindu nak gado2 nan kau ouh.. hahahah :D ilya kua nan kawan dye at that time. diorang ajak gi tgk wayang but aku tanak cuz ngah tunggu mr.lapuk saya time tu :D haha dalam kol 3 smething lapuk sampai then date nan dye. sorry yeh sayang cuz ta cakap sgt nan u cuz tataw nak cakap ape. u pown diyam je. so im speechless suda :) sorry taw ! but puas la dapat jmpe dye :D then makan2 di kfc dalam kol 5 mcm tu along call sebab kene gi uma maklong cuz kene tlong2. dalam kol 5++ balik uma. but pegi uma maklong tunjuk muke je patu balik. kakaka ptg cam bese tgk dak2 ni maen baling2 tin then snap few picts LOL !! malam tu supposed gi uma maklong sebab ade kenduri tok aida but ta pegi cuz malas sangat. haha :D lagipown miza kate tanak pegi. so kitorang aku yang memang da malas nak pegi ni pown follow jea :D then tidow agak awal cuz penat :D

FRIDAY

ehmm gi bp cuz teman macik gi uma kawan dye kat sane. and that day malang gila nasib aku cuz kene badan aku melecur cuz kene air panas time nak buatkan susu tok adek sdare aku. serious sakit sampai da meleleh dah air mata aku. tuhan je yang tawu rasa sakit dye huuu :( then dalam kol 1lebey tu balik kluang semula. malam tu gi uma maklong cuz hanis nikah :) congrates hanis cuz da jadi wifey orang :) hey yazid jaga hanis btowl2 aaa. jgn bwat dye sedey okay !! then malam tu pown snap2 pict jugak :) then tgk orang dikir barat :D beshh kot but agak terabur sket haha :D then balik uma matok dalam kol 10++ then tidow cuz penat LOL

SATURDAY

pagi2 da gi uma maklong cuz arini hanis bersanding :) sumpa besh but penat sket :) tema dye hijau putih. agak menarik gak :) mcam2 makanan ade time tu but i dont feel like to eat at that time so makan nasik minyak and minum abc je. aritu sangat panas so aku byk minum air je dari makan. cousin2 aku jaga tmpat air so aku bley minum brape byk aku suka :D baju aku kotor kene air2 kat ctu. grr !!! then tgk orang karaoke and nyanyi skali haha :D dalam kol 3 mcm tu pengantin pown datang :) comel je diorang sweet je tgk huhu :P then ade persembahan zapin from kampung tengah [that my kampung's name] haha and budak2 zapin dye tu sume da bese tgk. hahah patu ade persembahan kuda kepang. tapi just yang bese2 jea. balik dalam kol 5 mcm tu laa. the ptg tu gi jalan2 nan cousin anek moto, wee besh jea :)

malam tu dalam kol 8lebey gerak gi uma maklong balik cuz malam tu ade persembahan KUDA KEPANG HANTU pnye :) excited gila malam tu sebab first time tgk live :) SANGAT HAPPY !!! sementara tunggu tu kitorang bwat hal masing2. nyanyi la joget la bwat wave la. haha mcm2 laa. denga pacik nyanyi :) kutuk org laen nyanyi. jaat gila ouhh !! dalam kol 10 tu baru la kuda kepang tu start. mule2 tgk agak takut but bile ade bro tu cakap 'jgn takut. dye ta panggil kita. dye just panggil orang2 dye jea' so aku pownn ouhh okay.

im getting brave :D hahaha besh gila tgk dorang kene rasuk sume then joget diorang sume. ade yang masuk dalam badan dye tu ular la dak kecik la. mcm2 ragam ade. but ade sorang guy tu aku berkenan tgk dye. cam smart plak dye joget time dye kene rasuk. hahah. aku ade video kuda kepang tu but later la upload okay :) asal la segamat tade. kalau ade nak jugak blaja :D [obsessed suda] dalam kol 12pm tu baru abes sume then bebual2 nan pacik yang kuda kepang tu.

kitorang tgk tali yang dye bwat sebat tu. agak besh dapat pegang :D haha patu pacik tu bagi perfume name kasturi putih. bau dye agak menakutkan but wangi jugak laa. dye nak bagi dua actually but satu lagi da kene kemenyan so dye ta brani nak bagi :) malam tu besh gilaa !! happy je balik uma matok. kitorang balik ramai2 jalan kaki cuz dekat jea :) malam tu tidow lmbat lagi. bhahah :D

SUNDAY

nothing special this day cuz its time to go home. balik segamat dalam kol 5 tapi sampai uma kol 9lebey. hahaha bapak lama laa. sebab byk benti2. benti makan laa benti beli barang la. sebab tu lmbat. adek aku yang num 2 and 4 tinggal kampung cuz nati macik aku dari sane nak dtg uma aku. so diorang ekot balik nati la. tidow dalam kol 2 cuz online :) yay ! da bley online smula :D

itu jela kisah aku di kampung sepanjang sminggu aku di sana :D
pict akan diupload later
-END-

2 comments:

atien said...

farihah i mish u to..
tau xpe kijep jek jmpe
xpe2 next time kte jmpe lg eaa

MizzFarihah said...

ouhh okay dear :)