Friday, June 10, 2011

Two Days & One Night

Last week I pergi dating dating dengan BF kesayangan. Teehee. And nak cakap SANGAT BANGGA SEBAB BERJAYA NAIK BAS DARI SEGAMAT KE SEREMBAN SEORANG DIRI. Saya ulang balik SEORANG DIRI.

Aku gerak dari sana pukul 0900 and sampai dah nak pukul 1200 macam tu laa. Aku sampai sampai je, then time nak turun dari bus tu sekali terpampang BF kesayangan depan mata saya. Sangat suka that time sebab dah lama sangat tak jumpa beliau. Hehehe.

Then lepas sampai tu terus pergi rumah nenek dia, tapi takde rezeki nak jumpa sebab nenek dia pergi ke Kelantan ada wedding katanya. So kami pun meneruskan perjalanan ke Nilai sebab nak amek kawan dia.

Then after tu terus gerak ke KL dengan menaiki komuter. Boleh pulak dekat Salak Selatan tu terjumpa kawan sekolah dulu dulu. Dunia ini sungguh kecil. Merata rata kawan aku ada. Hahaha bukan nak cakap diri ni famous or what tapi dah memang hot nak buat cemana. *okay korang boleh tampar aku sorang2*

Sampai sampai dekat KL mak aihh ramai gila orang. Sebab time tu tengah school holiday plus weekend kan. So memang harus laa KL tu sesak dengan orang ramai. So dekat KL just lepak kat Times Square, Pavilion.

Dekat Pavi kitorang makan Pizza Hut. Thanx Syazwan cuz belanja I makan pizza. Sebab dah lama gilaa tak makan pizza. Hehehe. Then lepas tu sambung jalan jalan. Ingat nak shopping. Tapi nanti aku ni if shopping susah nak berhenti nanti. Dasar perempuan kann nak buat cemana ? =.=

So just jalan jalan je. Dalam pukul 1900 tu gerak balik Nilai then kawan dia picked up kitorang then drop me kat rumah kakak dia. Sebab aku tumpang tidur rumah kakak dia. Omaigod ! Kakak dia comel okay. Kecik, sweet, cute and lembut je. Suka curi curi tengok kakak dia ^^

Then after mandi semua pukul 2100 tu gerak pergi Shah Alam. Kami pergi I-City je. Dalam gambar tempat tu kemain lawa lagi. Bila tengok depan depan bo-olehh laa. Takde laa lawa mana but still okay. Sebab banyak tempat yang macam still under construction.

Dalam pukul 0100 tu balik Bangi then tuka baju semua then terus tidur sebab penat gila sampai nak nangis sebab lutut sakit gilaa. Tapi tahan je sebab bukan selalu macam tu kan. Then esok paginya tu mula mula dah bangun pagi.

Then terlelap balik sampai ada LIMA PULUH LIMA MISSCALLED AND ENAM TEXT MESSAGES dari si dia. Hahaha. Then terus bangun cepat cepat and terus je mandi and siap siap semua. Dalam 0900 tu gerak pergi breakfast roti canai.

Saya geram bila saya dipaksa untuk menghabiskan roti telur. Hahah even sekeping pun susah okay nak habiskan sebab aku minum Milo Ice time tu. So cepat lah aku kenyang. Tapi aku berjaya gak habiskan. Bangga gila kot. Muahahahah ~

Then lepas tu pergi Seremban and lepak sana. Tengok wayang cerita Karak serious boring gila sampai nak terlelap dah aku. Korang semua jangan tengok ye cerita tu. Hahhaaha. Jahat gila kott aku kan ? Memang pun ! >.<

Then bila dah boring kitorang pergi karaoke. Nyanyi macam macam lagu. Hahaha. And then ada part yang kita dua je tawu. Hahaha. Lawak jee ! Lepas tu jalan jalan carik pasal kutuk kutuk orang dan sebagainya. Hahaha.

Dalam pukul 1900 tu aku gerak pulang ke Segamat. Time tu saat hujan ribut petir dan sebagainya berlaku. Tapi tahan jee dalam hati. Teehee :') Then sampai UiTM pukul 1030. Memang penat tapi semuanya best !

To Syazwan, terima kasih atas layanan awak selama dua hari tu. Sangat sangat appreciate semua tu. And HAPPY ANNIVERSARY ! I do love you :') To semua yang terlibat masa time tu TERIMA KASIH sangat sangat ! Jasa anda tak dapat dilupakan. Sayang semua :')


P/s : sorry guys takde gambar laa time date kali ni. Harap maaf :)

2 comments:

Misz Nhh_1488 said...

waaaa best hyerrrrr farihah....
nak jugak laaaa dating kat kl..haha

FarihahLicious said...

ehehe jum kita pergi sama2 :)