Monday, May 31, 2010

JayBee

3 hari 2 malam aku duduk di JB. agak boring tapi boleh laa. sekadar jalan2 biasa tu boleh layankan laa. aku gerak hari jumaat pagi dalam kol 8lebey kot. then berenti kat R&R Machap untuk breakfast.

tapi aku ta turun sebab segan lahh muke aku ngah teruk time tu sebab chicken pox. hahah. then kami meneruskan perjalanan ke JB. dalam pukul 11lebey kot sampai di JB. sampai JB tros gi umah cousin aku.

masa sampai tu ade la cousin2 aku yang lain2 yang dah sampai ngah tolong2. aku nak tolong tapi cam ta larat. so duduk jela tepi tu. lepas smbahyang jumaat tu kitorang pegi ke uma pakcik aku sebab malam tu kitorang tidur di sana selama sehari.

then ari sabtu tengah hari tu baru la check in hotel. nama hotel kitorang NEW YORK HOTEL. ahaha kitorang gi new york beb ! hotel dye not bad la. okay okay jea. kitorang duduk kat tingkat 17. nmpk la bangunan2 tinggi2 dari situ :P

cousin aku pown duduk hotel tu jugak. dye pown duduk tingkat yang sama cume bilik je lain =) jauh sket bilik kitorang :P tapi besh la jugak. petang sabtu tu cousin aku nikah. family aku pegi. aku je ta pegi. sebab ? ta sehat :|

then malam tu, adek aku turun beli makanan kat kedai. aku tgk je dari atas. gelak2 tengok diorang gi kedai makan beli makan. aku tempah nasi goreng paprik. tapi tade. so makan nasik ayam jela malam tu. asal kenyang kan ?

then ahad tu aku pergi ke jamuan cousin aku tu. hari tu rasa mcam dah okay so pergi jugak tengok. nasib baik dalam dewan and dewan tu ade air-cond. kalau tade msti aku ta selesa sebab yela nati badan gatal2 kalau berpeluh. memang la ta selesa kan ?

ptg tu dalam pukul 5lebey semua cousin2 aku gerak pulang ke rumah masing2. maklumlah budak2 skewl sume nye ade mid-term exam kan ? so kene la balik awal sume2. aku sampai rumah dalam pukul 9pm kot.

sampai je ruma ta kemas beg ta kemas pape tros je tidur sebab penat gila bapak laa hari tu. sebab banyak diri dan gelak dan gelak dan diri. tu je. sebab tu penat. and besh gila main snap2 pict nan ABANG YUL. hahaha. luahan hati kat dye sebab bila snap pict ta dapat buwat yang blur2 tu. so dye ajar laa. haha. good good ! saya dah reti bwat gaya gamba mcm tu sket2. thanx ye !

lastly, tu je kot nak gitaw. to all my friends yang ade kat JB : eika, maman, manja & the rest sorry ta dapat nak meet korang. ta sehat la. aritu dah plan dah nak jmpe korang. tapi sakit plak kan. tade jodoh. kita hanya mampu merancang. ALLAH yang menentukan :) sorry ehh ? nati kalau gi jb lagi saya contact2 korang okay ! promise !

bye