Sunday, April 3, 2011

Budak Zaman Dulu VS Budak Zaman Sekarang

Gua rindu budak kecik atas ni. Dah lama tak jumpa dia. Serta adiknya juga


Cuba yuollss tengok sekeliling korang. Beza kan budak kecik sekarang dengan time kite dulu dulu ? Yelaa sekarang kan dah zaman moden. Mestilah beza kan ? Tapi nampak kan perbezaan dia ? Apa ? Tak nampak ? Dasar suka duduk bawah tempurung betul =.=

Okay pada yang tak nampak tu meh cheq nak habaq mai sikit perbezaan antara budak zaman dulu dengan zaman la ni (sekarang). Kalau ikutkan gua dulu dulu time hingus meleleh, pakai baju senget sebelah nampak bahu, pakai seliper sebelah lain sebelah lain, gua selalu main masak masak dengan jiran sebelah rumah gua. Gua selalu jadi ANAK YANG COMEL ^^

Tapi sekarang, cuba korang tengok budak budak kecik yang hingus meleleh kesat pun tak betul sekarang ni. Dah main FACEBOOK beb ! Siap main games kat application kat FB tu lagi. Gua sendiri pun tak reti main games kat FB tu. Selalu tanye adik adik gua cemane nak main.

Nampak tak diorang lagi membangun dari kita ? NAMPAK TAK ? Nammmpaakkk (suara orang ramai menjawab). Haaa itu baru satu. Kite tengok pulak yang lain. Dulu masa gua kecik kecik gua selalu main conteng conteng buat luahan hati kat dalam diary je.

Tapi budak sekarang ni, umur 12 tahun (paling kecik kott. Ke ada yang lagi kecik itu gua taktau lah kan) dah ada blog sehhhhhhh. Maju ke hadapan betul laa budak budak kecik zaman sekarang ni. Gua dulu main congkak je sambil duduk bersimpuh je kat luar rumah.

Tapi budak sekarang duduk dalam rumah mengadap PC or laptop 24/7 dengan bunyi ketuk ketuk (keyboard) tu dengan muka yang serious men'reply' notifications yang ade kat FB or update blog. Tapi kalau kau nak tengok muka diorang yang lagi serious, kau tengok muka diorang baru lepas bangun tidur dengan tak gosok gigi & basuh muka terus online. HAHAHA

Actually banyak perbezaannya time kite kecik dengan budak kecik zaman sekarang. Gua tak sempat laa nak investigate yang lain lain sebab busy test. Harini pun gua ade test ni kejap lagi. Pukul 2 subject FAR250. Tapi nampak tak gua boleh relax dengan tak study terus update blog dengan berlagak macam takde pape yang berlaku harini ? Nampak tak yang gua ni sangat berdedikasi dan boleh berjaya ? (dalam hati menangis sebab risau tapi taknak study)

Tu jela kot post pada hari ini ye kawan kawan. Kalau ada sumur di ladang, boleh lah kita menumpang mandi, kalau ada umur yang panjang bolehlah kita berjumpa lagi. Gua taktau laa pantun ni betul ke tak. Gua main type je ni. KBYE !

3 comments:

fanaaunjiks said...

letak lah gamba fariha dulu2 baru best and bole wat prbndingan hehe :P

Khuzrin Kamarudin said...

betol tu!!

FarihahLicious said...

fana : tayah nak buat perbandingan sangat lah kann.

Khuzrin : MUAHAHAH dah diam